U farbanju jaja često učestvuje cela porodica, kada su tehnike zanimljive, a jednostavne. Jaja od stiropora su idealno rešenje ako želite dobro da se zabavite i unesete prazničnu atmosferu u dom, a istovremeno dobijete dekoraciju koju ćete koristiti i narednih godina. Možete da ih nabavite u knjižarama, čak i u nekim marketima, a cene su veoma pristupačne. Postoje 3 jednostavna načina da ukrasite jaja od stiropora za predstojeći Uskrs

1. Šljokice

Ako ste ljubitelj svetlucave dekoracije, pronađite šljokice u različitim bojama u knjižari ili prodavnici sa "kraft" materijalima. Najvažnija stvar kod ove tehnike je da nabavite lepak koji neće uništiti stiropor.

Stavite jaje na drveni štapić, pripremite podlogu od papira, i nakon što nanesete lepak na celu površinu, posipajte šljokice dok okrećete štapić lagano, u krug. Sve šljokice koje su pale van jajeta, na papir, iskoristite za sledeće jaje. Spustite ih u teglu ili zabodite u stiropor da se osuše, a onda ih postavite u korpice, zalepite na venčić ili jednostavno poređajte po prostoriji kao ukrase

shutterstock_2290615179 (1).jpg
Foto: Shutterstock Ukrašavanje jaja šljokicama

shutterstock_2133477759.jpg
Foto: Shutterstock Ukrašavanje jaja od stiropora srebrnim šljokicama

shutterstock_2290615177 (1).jpg
Foto: Shutterstock Jaja od stiropora ukrašena srebrnim, zlatnim i bakarnim šljokicama

2. Dekupaž tehnika

Dekupaž tehnika ne gubi popularnost i mnogima je omiljena i kada ukrašavanje jaja dođe na red. Pogodna je za prava, ali i za jaja od stiropora koja ćete sigurno  poželeti da sačuvate i za naredni Uskrs. Potrebne su vam salvete sa lepim motivima, lepak za dekupaž, četkica, svilene trake i dodaci po želji. 

shutterstock_1656960256 (1).jpg
Foto: Shutterstock Materijal za dekupaž tehniku ukrašavanja jaja od stiropora

Isecite salvete prema motivima koji se na njima nalaze ili, ako imaju jedinstvenu šaru, odsecite dva dela koja mogu da pokriju celo jaje. Namažite lepak na jaje četkicom, a onda spustite pripremljene salvete i ponovo ih premažite četkicom. Sačekajte da se sve dobro osuši, a onda dodajte svilenu traku na vrh jajeta (možete da je pričvrstite lepkom ili čiodom) i okačite jaja na uskršnje drvce ili negde u prostoru. 

shutterstock_1620432109 (1).jpg
Foto: Shutterstock Jaja od stiropora ukrašena dekupaž tehnikom
shutterstock_610730114 (1).jpg
Foto: Shutterstock Okačena jaja od stiropora ukrašena dekupaž tehnikom

3. Oslikavanje

Najjednostavniji, a istovremeno najkreativniji način da ofarbate jaja od stiropora je da ih oslikate temperama ili akrilnim bojama. Potrebna vam je samo četkica i nekoliko tubica sa omiljenim nijansama koje želite da iskoritite za ukrašavanje. Predlog je da odaberete boje koje se brzo suše, kako biste mogli da nanesete nekoliko slojeva i dobijete pravo malo umetničko delo!

shutterstock_2274324735 (1).jpg
Foto: Shutterstock Oslikavanje jaja od stiropora temperama i akrilnim bojama

shutterstock_2266802789 (1).jpg
Foto: Shutterstock Oslikana jaja od stiropora

U oslikavanju jaja od stiropora će posebno uživati najmlađi, pa ova tehnika može istovremeno da bude veoma dobra zabava za celu porodicu!

shutterstock_1934705054 (1).jpg
Foto: Shutterstock U oslikavanju jaja temperama će uživati i deca

Pogledajte i kako se farbaju jaja na pari.

BONUS VIDEO: 

Super trik za šaranje ispucalih jaja TikTok/recipes

Tekst: Lepa&Srećna/K.L.