Kuća ispunjena novogodišnjim dekoracijama donosi prazničnu čaroliju u dom i predstavlja radost za svakog člana porodice. piše Lepa & srećna. Umesto da trošite novac na skupe ukrase i detalje, mi vam predlažemo da napravite elegantan, mirišljav i unikatan ukras koji će sigurno ulepšati svaki prostor u kući.

PROČITAJTE JOŠ: Jeftin novogodišnji VENČIĆ za samo 3 minuta: kako da napravite unikatan praznični ukras od OFINGERA (VIDEO + URADI SAM)

Mali projekat koji nam se toliko dopao je mirišljiva sveća sa cimetom. Ako ste mislili da je reč o običnoj mirišljavoj sveći, varate se, jer ova sveća osim božanstvenog mirisa izgleda vrlo dekorativno, a verujemo da je možete napraviti za najviše 15 minuta.

Za ovaj mini novogodišnji projekat potrebna vam je mirišljava sveća (preporučuje se sveća sa mirisom vanile), pištolj za lepljenje plastikom (može i običan lepak ili konac), štapići cimeta. ukrasna traka, malo zvezdastog anisa i šišarka.

Sveću obložite štapićima cimeta, kao na slici. To ćete najbolje izvesti korišćenjem pištolja za lepljenje plastikom, ali ukoliko nemate taj alat, možete štapiće lepiti običnim lepkom ili ih vezati koncem ili kanapom oko sveće. Kada je sveća obložena cimetom, preko sredine zalepite ili zavežite ukrasnu traku i za nju zalepite ili ubacite zvezdasti anis i šišarku. Iznenadiće vas koliko brzo ste napravili ovaj ukras, a posebno će vas oduševiti njegovo lako uklapanje u novogodišnji enterijer i čaroban miris koji se širi kroz celu kuću.

Kako da napravite postolje za sveću od cimeta - pogledajte OVDE!

PageBreak

Sličnim principom izrade možete napraviti i postolje za sveću od štapića cimeta. Poređajte štapiće cimeta kao na slici i zalepite ih, a vrh ukrasite zimzelenim grančicama i šišarkama.

PROČITAJTE JOŠ: Novogodišnji ukrasi: 10 ideja za prelepe cvetne aranžmane za svečani doček

Nadamo se da ćete uspešno napraviti svoju čarobnu sveću sa cimetom i da će vam doneti predivne mirise i lepotu u dom tokom praznika. Srećno!

Izvor: Lepa & srećna