Klasične kugle na jelkama za mnoge više nisu dovoljno inspirativne! Želimo kreaciju, želimo jedinstvene ukrase pravljene našom rukom! Evo kako da na jednostavan način sami napravite mekane ukrase,uz pomoć igle i konca, piše Lepa & srećna.

PROČITAJTE JOŠ: Trikovi dobrih domaćica: evo kako da raskitite jelku i pospremite nered posle novogodišnjih praznika

Deda Mraz, Sneško Belić, jelka, zvezda, srce ili čarapa za poklone - sve te divne novogodišnje ukrase možete sami napraviti od filca. Ova dekoracija je idealna ako u kući ima male dece, ovde se ništa ne može polomiti, niti se dete može povrediti. Takođe, ako u kući imate starijeg mališana, sigurno smo da će vam rado pomoći da napravite ovu kreativnu dekoraciju.

Za mekane ukrase potrebni su vam  filc, makaze, olovka, konac, igla i sintetička vata. Na materijalu nacrtajte oblik ukrasa koji želite (na slikama pogledajte razne novogodišnje oblike za inspiraciju), a zatim ga isecite makazama. Napravite još jedan takav oblik, pa ih zašijte jedan za drugi, odnosno spojite ručnim porubom. Preporučuje se da koristite drugačiju boju od materijala, jer tako ukrasi izgledaju kreativnije i originalnije. Tokom porubljivanja ostavite mali prorez na ivici kroz koji ćete moći da ubacite sintetičku vatu (može i pamučno ili vuneno punjenje), a zatim dovršite porub. Na vrhu ukrasa probušite rupicu kroz koju ćete da provučete konac ili prišijte traku, što je neophodno da biste ukras zakačili za jelku.

Kliknite OVDE za još ukrasa i ideja za novogodišnju dekoraciju od filca!

PageBreak

Dajte mašti na volju, jer na ovaj način možete praviti ukrase raznih oblika i dekorisati ih omiljenim bojama i teksturama. Na primer, na ukras u obliku jelke možete da prišijete perlice, napravite jelku u dve boje (belu sa crvenom pozadinom) ili Sneška Belića sa šeširom i kapom.

PROČITAJTE JOŠ: (URADI SAM) Jelka polica u MAKRAME tehnici: kako da napravite praktičnu i originalnu novogodišnju dekoraciju (FOTO + VIDEO)

Pored novogodišnjih oblika, predlažemo da napravite ukrase u obliku početnih slova imena članova vaše porodice, oblik srca ili oblik porodične kućice, šta god da izaberete, sa ovim unikatnim i mekanim nakitom za jelku nikako nećete pogrešiti.

Probajte da napravite ovaj ukras i obradujte nas slikama novogodišnje dekoracije u vašem domu koje možete poslati porukom na Fejsbuk stranicu Moj stan!

Sve slike novogodišnje dekoracije od filca pogledajte u FOTO GALERIJI!Izvor: Lepa & srećna

LepaiSrecna Novogodišnja dekoracija treba da donese prazničnu čaroliju u dom i podstakbne kreativnost porodice, a evo kako da sami napravite mekane ukrase za jelku!