Koliko god da štedite i trudite se da kupujete samo najpotrebnije, sve ponekad "stigne" na zamenu. Neki kućni predmeti se previše isprljaju ili pohabaju, drugi izgube ključna svojstva.

Četku za WC, neophodnu za čišćenje kupatila, treba menjati na svakih nekoliko meseci, a i ranije ukoliko primetite da su se plastični "šiljci" na njoj deformisali. Tokom normalne upotrebe, potrebno je i da četku, kao i posudu za njeno odlaganje, redovno prskate nekim sredstvom za dezinfekciju.

Međutim, ako se ona previše deformiše i dođe do toga da ivice četke grebu po površini porcelana školjke, znači da ste već zakasnili sa zamenom.

cetka za WC 3.jpg
Shutterstock  

Kad birate novu četku, proverite da li joj je drška dovoljno dugačka i zgodna, kao i da li njen deo za ribanje može da se podvuče pod gornju, savijenu ivicu na šolji.

Na gornjem kraju je dobro da ima utisnute "konture" prstiju, kako drška ne bi klizila iz ruke. Plastične "čekinje" ne treba da se savijaju suviše lako pod pritiskom, isprobajte ih na nekoj površini. Kod onih napravljenih od silikona, to može biti nedostatak.

cetka za WC 2.jpg
Shutterstock  

Posuda za odlaganje treba da bude stabilna, tako da ne može lako da se prevrne, a svakako ostavite četku posle ribanja da se dobro ocedi pre nego što je odložite na mesto. Pročitajte i šta da radite u restoranu ako se nađete u toaletu u kojem nema WC papira.

BONUS VIDEO:

Trik sa pastom za zube da kupatilo miriše TikTok/h.3.f.8.a_3

Tekst: Lepa&Srećna / J.G.