Sudopera je deo u kuhinji koji se svakodnevno koristi i zahteva posebno održavanje. Ostaci kamenca u vidu kapljica su glavni neprijatelji uredne i čiste kuhinje. Da biste je ispolirali kako treba i uklonili svaku, pa i najmanju nečistoću, upotrebite jeftinu namirnicu iz vašeg kuhinjskog ormarića - brašno.

Ako se selite iz stana, pa želite da ostavite sve u savršenom redu, ili ako čekate goste i planirate da boravite u kuhinji i trpezariji, poslužite se ovim trikom.

Najpre temeljno očistite sudoperu sredstvom koje uobičajeno koristite i potrudite se da uklonite sve neprijatne mirise. Isperite je vrućom vodom i dobro osušite peškirom ili pamučnom krpom. Ako neki delovi ostanu vlažni, brašno će se zalepiti za njih i dobićete suprotan efekat. Pospite brašno po svim delovima sudopere, a onda ga utrljajte krpom od mikrofibera ili pamuka. Pravite kružne pokrete. Primetićete da sudopera dobija neverovatan sjaj koji će se dugo zadržati, čak i kada nastavite da koristite sudoperu.

Preporučljivo je da se sudoperu čistite minimum jednom mesečno, kako biste smanjili mogućnost da se razviju bakterije i neprijatni mirisi.

Pogledajte i 3 stvari koje ne treba da držite ispod sudopere.

BONUS VIDEO:

kako da uklonite rđu iz sudopere TikTok/carolina.mccauley

 Tekst: Lepa&Srećna/K.L.