Kažu da je leto period ljubavi i strasti, ali nema razloga da ga ne produžite i tokom jesenjih dana. Ako volite feng šui principe, potrudite se da uredite dom tako da boje podstiču romantična osećanja.

Ove sezone se preporuke istočnjačkih majstora poklapaju sa modnim diktatom. Crvena je osvojila modne piste, a feng šui savetuje da je primenimo i u kući.

Mnogi znaju samo za savet da se u crveno ofarbaju ulazna vrata, što baš i nije svojstveno našoj tradiciji. Zato možete da hit boju sezone slobodno upotrebite u spavaćoj sobi.

crvena boja u stanu.jpg
Shutterstock  


Ova boja predstavlja vatru i strast, simbolizuje jedan od najsnažnijih elemenata u prirodi pa je treba koristiti s puno pažnje. Ako se pretera, njena energija može da zaseni sve druge i zato treba naći balans.

U spavaćoj sobi singl žena dovoljno je da detalji budu u crvenoj boji, na primer, ukrasne sveće, cveće ili umetnički predmeti.

feng sui spavaca soba crveni detalji.jpg
Shutterstock  

Ako ste već u vezi, pojačajte energiju ljubavi tako što ćete ubaciti crvene lampe, a one će obasjati čitavu spavaću sobu romantičnim svetlom. Nipošto se ne savetuje korišćenje posteljine u crvenoj boji, bolje je da odaberete neku nežniju, pastelnu boju - roze, bež ili bledoplavu.

Feng šui stručnjaci preporučuju još dve ženstvene boje za buđenje ljubavne energije - ružičastu i ljubičastu. Posebno erotična je bež-roze - puderasta ružičasta koja poziva na senzualno uživanje.

feng sui spavaca soba roze za ljubav.jpg
Shutterstock  

Tekst: Lepa&Srećna

BONUS VIDEO:

Kako urediti spavaću sobu po feng šui pravilima tiktok/Viekastudios