Verovatno se i vi mučite sa dlačicama i končićima koji se zalepe za odeću, a koje nijedan program pranja ne može kompletno da ukloni.

To je posebno nezgodno kad su u pitanju tamne boje, jer se na crnim i teget tkaninama baš svaka trunčica vidi. Nije ni čudo što onda, već posle nekoliko pranja, stvari izgledaju iznošeno.

Za početak, uvek je važno da odaberete odgovarajući deterdžent u skladu sa bojom veša koji perete. Međutim, još jedan mali trik domaćice hvale "do neba". Reč je drugačijoj primeni vlažnih maramica.

vlazne maramice.jpg
Shutterstock  

Dovoljno je da stavite samo tri vlažne maramice u mašinu pre nego što uključite program za pranje i one će pokupiti sve dlačice sa odeće. Važno je da budu nove, a ako vam se ne dopada njihov miris, ne brinite, njega će deterdžent i omekšivač neutralisati. Ne stavljajte ni više ni manje od tri.

Potrebno je samo da proverite da li su maramice dovoljno čvrste - povucite krajeve jako obema rukama, ako se  ne kida, izdržaće i pranje. Ne mogu se koristiti iste maramice dvaput, a ne vredi ni ako ih zamenite platnenim maramicama - one "ne rade" posao.

zena cisti ves od dlacica lint rolerom.jpg
Shutterstock  

Isprobajte ovaj trik što pre i videćete - neće biti potrebe za mukotrpnim istresanjem odeće posle pranja i čišćenjem "lint" rolerima. Još ako imate kućne ljubimce, konačno ćete uspeti da uklonite njihove dlake sa svoje garderobe. Naravno, samo do sledećeg maženja sa njima!

pranje vesa.jpg
Shutterstock  

Tekst: Lepa&Srećna