Troškovi života rastu i svi pokušavamo da pronađemo najbolje načine da uštedimo novac. Kupatilo je, uz kuhinju deo doma u kom se najviše troše struja i voda. Ipak, i male promene mogu da naprave značajnu uštedu.

Zatvorite slavinu dok perete zube

Dokazano je da slavina iz koje teče voda može da potrošiti više od 10 litara vode u minuti. Zato, nije dobra ideja da ostavite vodu da teče iz slavine dok perete zube ili se brijete. Takođe, preporuka je da isključite tuš dok nanosite šampon na kosu. 

Koristite hladnu vodu za umivanje

Zagrevanje vode može značano da poveća iznose računa za struju, zato koristite hladnu vodu kada perete lice, a kada su visoke letnje temperature možete da pokušate da se tuširate hladnijom vodom.

umivanje lica.jpg
Shutterstock  

Popravite neispravne slavine

Slavine i "glave" tuša koje kaplju troše mnogo vode. To se obično lako namešta, pa nemojte da odlažete ono što mora da se uradi.

Zamenite kadu tušem

Činjenica da prija opuštanje u toploj kupki, ali da napunite kadu treba vam mnogo više vode nego da se istuširate. Zato se odreknite ovog zadovoljstva, kako bi vam se poboljšala finansijska situacija.

Postavite tajmer za tuširanje

Mnogi vole da se dugo tuširaju nakon stresnog i napornog dana. Često izgubimo pojam o vremenu, zato stručnjaci savetuju da navijemo tajmer na pet minuta koji će nas upozoriti da je vreme uživanja prošlo.

Tekst: Lepa&Srećna