Kineska godina Zeca Crne Vode počinje 23. januara i smeniće godinu Vodenog Tigra. Prema kineskoj astrologiji pred nama  bi trebalo da bude mirnija i harmoničnija godina, a kako bi privukli novac i finansijski prosperitet, važno da odaberete prave boje u ukrašavanju jelke, ali i doma. Na jelku okačite šišarke, medenjake i bombone, ali i figurice zeca.

Najbolje boje za ukrašavanje jelke za Novu 2023. godinu su: bela, plava, narandžasta, crvena i siva, ali smatra se da "zec najviše voli" plavu i crvenu. Žuta i braon boja, smatra se, donose nesreću u godini Zeca. Izbegavajte plastične ukrase, već dom ukrasite onima od drveta, papira i tkanine.

Umesto venca, možete koristiti svilene trake jer to jelki daje poseban izgled. Nemojte birati božićne ukrase koji prikazuju predatore - medvede, vukove i tigrove - ove godine je bolje ostaviti ih u kutiji kako ne biste uplašili Zeca.

Prilikom ukrašavanja stana pridržavajte se istih pravila kao i kod ukrašavanja jelke – koristite što više prirodnih materijala i dajte prednost plavim i crvenim ukrasima.

I, naravno, ne zaboravite da postavite figuricu zečića po kući - izaberite onu koja vam se dopada kako biste je mogli ostaviti na polici tokom cele godine, kako sreća ne bi napustila vašu kuću.

Tekst: Lepa&Srećna