Horoskopski znak Tigar je simbol snage, isterivanja zla i hrabrosti. On je jedan od najmoćnijih grabljivaca u životinjskom svetu. Zalaže se za moćne stvari, kao što su hrabrost, avantura, optimizam, asertivnost i spremnost na rizik.

Osim toga, tigar se smatra naročito energičnim, borbenim i takođe ima izraženu strastvenu stranu. A ako se osvrnemo na poslednje dve godine, to su stvari koje su nam sada apsolutno potrebne Tigar simbolično označava pročišćenje.

Ovo je godina promene sudeći po kineskom horoskopu. Godina Tigra predstavlja radikalnu promenu, ali u pozitivnom smislu. Ova životinja je uvek puna nagona i impulsivnosti. Šanse za veliki uspeh i završetak važnih projekata su vrlo dobre. Čak i ako se u početku čini da rizikuješ, postoji dobra prilika da krenete napred i ostvarite svoje planove. Boje za koje se prema kineskom horoskopu kaže da donose posebnu sreću su: plava, siva, bela i narandžasta. Brojevi 1, 3 i 4 takođe mogu biti dobar vodič kada morate da donosite odluke.

Ipak, u 2022. godini ima nekoliko opasnosti na koje treba biti spreman. U celoj filozofiji kineskog horoskopa treba biti posebno oprezan baš u ovom periodu kada se ide na sve ili ništa i uvek treba imati plan B. I ove godine posebnu pažnju treba da posvetimo zdravlju. Dakle, vreme je da se ponovno pobrinemo za sebe i svoju unutrašnju dobrobit. Ove godine mentalno zdravlje zahteva posebnu brigu. U 2022. godini moglo bi doći do nekih važnih odluka i ozbiljnih pomaka.
Osobe u znaku Tigra rođene su:
1902, 1914, 1926, 1938, 1950, 1962, 1974, 1986, 1998, 2010 godine.