Porodica okupljena oko stola je najlepša slika za Uskrs, ali srećno proveden praznik uvek dopune i ukusna hrana kao i svečano postavljen sto. Farbana jaja su obavezna na trpezi, a domaćice će spremiti još mnogo đakonija za svoje najbliže.

Radostan praznik zaslužuje najlepše boje i ukrase, ali ipak valja imati mere kako bi utisak bio prijatan za oko. Ako imate tanjire i činije pastelnih boja ili bele, onda možete i da pustite mašti na volju. Ali ako je servis u nekom dekorativnom desenu, savet dizajnera je da i stolnjak i servijete ili salvete budu jednobojni.

Za ljubitelje etno stila, može biti najbolje rešenje da ostave sto bez stolnjaka, a komplet tanjira za svakog gosta stave na neutralan podmetač od drveta ili rafije. Lep detalj, u tom slučaju, je i drveni prsten za svaku servijetu. Na sredinu stola možete postaviti "raner" - uski, pravougani stolnjak na kojem imate mesta za činiju s jajima, pogaču i dekorativni buket.

Ako volite moderan, elegantan escajg, neka dominiraju boje metala - zlatna ili srebrna, ali onda odaberite beli stolnjak. Cveće je, takođe, obavezno na prazničnom stolu, a divne ideje za postavljanje trpeze za Uskrs pogledajte u našoj galeriji slika!

Instagram / monica_novac Dekoracije za Vaskrs

Izvor: Lepa&Srećna