Kuhinjska daska služi za sečenje mesa, hleba, voća i povrća, a ako je drvena lako upija sve tečnosti koje se po njoj prolivaju i često se dešava da komadići hrane ostanu zalepljeni na površini. Čak i ako je redovno ribamo na njoj mogu ostati tragovi raznih namirnica. 

Među brojnim savetima koji se se mogu naći na internetu, postoji i jedan genijalan koji otkriva kako najlakše očisiti dasku za sečenje. Jabukovo sirće i pasta za zube su prava magična kombinacija. Oni koji su probali tvrde da je najbolje utrljati sirće i pastu za zube na dasku, pa ostaviti da deluje barem sat vremena. 

Naime, pasta je blago abrazivna, a često u sebi sadrži i sodu bikarbonu koja uklanja zubni plak pa čini 'čuda' i u uklanjanju mrlja. S druge strane, jabukovo sirće je izvrsno sredstvo za čišćenje zbog visokog stepena kiselosti i može lako sa površina otkloniti, čak i kamenac.

Izvor: Lepa&Srećna