Po feng shui konceptu svaka stvar nosi određeni simboliku, pa ukoliko želite da poboljšate svoj finansijski status, važna je boja ali i materijal novčanika koji kupujete. Novčanik koji koristite mora biti samo vaš i preporuka je da nikada ne kupujete polovan novčanik jer ne znate kakvu energiju je posedovala osoba koja ga je nosila pre vas.

Takođe, najbolje da novčanik kupite sami, a ako vam ga neko pokloni važno je da ne bude prazan. Nikada ne kupujte novčanik od prave kože jer će doneti negativnost u vaš život, tvrde Feng šui stručnjaci. Kako biste privukli novac važno je da novčanik otvarate često, a možete ga držati  u spavaćoj sobi ili na radnom stolu.

 Nipošto nemojte u novčaniku nositi račune, čak ni one koje ste platili. To privlači energiju trošenja u vaš život i konstantno ćete morati za nešto da dajete novac. U novčaniku ima mesta samo za novac i bankovne kartice. 

Stručnjaci iz ove oblasti upozoravaju da je dobro da u novčaniku uvek imate više novca nego što vam je potrebno, jer to priziva dobro finansijsko stanje. Vodite računa da su novčanice uvek lepo složene, a ne zgužvane. 

Preporuka je da birate novčanike crne i zelene boje jer donose uspeh i napredak.

Izvor: Lepa&Srećna