Psiholozi tvrde da nered u kući znači i nered u glavi. Neurednost nije samo znak lenjosti već ukazuje na skrivene probleme koji vas muče. Dakle, nije svejedno da li vam je razbacan ormar, neuredan radni sto ili auto. 

Ormar - patite za davno prošlim vremenima

Ako u vašem ormaru ne možete da se snađete ni vi sami jer čuvate haljine i pantalone koje niste godinama obukli to ukazuje da vas muči nostalgija. Ne želite da ih se rešite jer ne želite da se odreknete onoga što vas seća na lepe dane. Ipak, psiholozi savetuju da prošlost mora da ostane u prošlosti ma koliko da je bila lepa. Da biste mogli da živite u sadašnjosti, oprostite se od starih stvari koje vam nisu potrebne.

Sto - izbegavate da se suočite sa problemima.

Hrpe papira i računa na stolu, kao i drugih stvari, mogu biti izgovor za to što ne želite da se pokrenete. Ako izbegavate da razvrstate papire i pobacate ono što je nepotrebno vi "gurate stvari pod tepih". Odugovlačanje samo stvara pritisak jer neke stvari u životu ne možemo da izbegnemo. Suočite se, prvo sa neredom na stolu, pa sa svim ostalim.

Automobil - ne umete da postavite granicu

Što je više nereda u automobilu, to je u njemu manje mesta za vas. Ova vrsta nereda otkriva da ne postavljate granice, odnosno dopuštate da se stvari i ljudi usele u svako područe vašeg života, pa i tamo gde ne pripadaju.

 Izvor: Lepa&Srećna