Ravnoteža i harmonija su glavne teme feng šui principa, a u njih su uložene hiljade godina razmišljanja najvećih kineskih stručnjaka za protok dobre energije u domu. Spavaća  soba je mesto iz kojeg otpočinjemo svaki dan i važno je da energija teče kroz nju nesmetano.

Ne možemo baš uvek da primenimo sve feng šui principe, ali ova tri ćete sigurno lako ostvariti.

1. Izbacite kompjuter i sve što se odnosi na posao.

Ovo je mesto za odmor i sve što vas podseća na posao poremetiće ravnotežu. Moguće je da nemate drugo rešenje i da kompjuter mora da stoji u ovoj sobi? U tom slučaju, uvek ga isključite kad završite s poslom i sklonite u orman. Ako je čitav jedan ugao ili veći deo sobe uređen kao kancelarija, onda ga odvojite zavesom ili draperijom koju ćete navući čim s poslom završite.

2. Nemojte držati stvari ispod kreveta.

Jedino što se, eventualno, može držati pod krevetom jesu stvari vezane za spavanje - posteljina, presvlake, pidžame. Sve druge morate smestiti u plakare ili u druge sobe.

3. Zid koji vidite čim se probudite mora biti čist.

To je simbol energije s kojom počinjete dan i na ovom zidu možete samo držati sliku ili fotografiju nekog prijatnog pejzaža. Važno je da u vama budi lepe emocije i prijatne misli. Sklonite iz sobe sav nered, a naročito nemojte držati ogledalo na zidu ispred kreveta.

Izvor: Lepa&Srećna