Bogatstvo i privlačenje novca su omiljene teme u feng šui filozofiji. Ne zaboravite da obilje nije uvek u formi novca, već i da je važno da u životu imamo mnogo mogućnosti. Život nam obogaćuju i prijatelji, a posebne dobrobiti donosi kad imamo sreće - čak i u najsitnijim stvarima.

Da biste uredili kuću u skladu sa feng šui principima, na raspolaganju su vam mnogi naši saveti. Za kutak bogatstva u kući, dovoljno je da u njemu postavite neku lepu zelenu biljku, a dobro je i da dodate sitnicu u ljubičastoj boji - figuricu, sliku, neki ukras. Ko ima mogućnosti, neka u ovaj ugao smesti i mini fontanu. Kako da odredite gde je kutak bogatstva u vašoj kući, pročitajte OVDE.

Amajliju bogatstva možete uvek nositi sa sobom ili je držati kod kuće. U pitanju je kristal citrin, jedini kristal koji čisti sam sebe. Držite ga u novčaniku ili i njega postavite u ugao bogatstva.

Međutim, najjednostavniji način da čuvate čistu energiju i njen protok kroz kuću tako da privlači novac jeste da dobro održavate sam ulaz u dom. Treba da bude rasterećen od bilo kakvog nereda, a jednu stvar možda malo ko zna - veoma je važno da svakog dana barem jednom prođete kroz ulazna vrata kuće. U vreme epidemije korona virusa, to možda više uopšte nije slučaj kako je bilo ranije. Zato imajte ovo na umu, ustanite odmah i prošetajte do ulaznih vrata. Izađite, makar i ako ćete se odmah vratiti unutra.

Ako imate bar malo vremena, iskoristite ovaj trenutak da lepo izglancate kvaku spolja i iznutra, obrišete pločicu na vratima ili rasklonite nered na samom ulazu.

Izvor: Lepa&Srećna