Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

OVO UNOSI NESREĆU U PORODICU I PARTNERSKE ODNOSE: Voda na ovom mestu donosi muškarcima priliku za prevaru

Feng šui pravilo broj jedan glasi da vodu ne stavljamo u spavaću sobu.

  Izvor: Shutterstock

Voda prema Feng šuiju predstavlja jedan od moćnih elememenata, koja donosi sreću, uspeh i blagostanje. Ona može imati veoma uspešno dejstvo kada je u pitanju uređenje prostora. Kako? Koristeći je u malim količinama (čašicama, vazama) može da bude poprilično korisna, kažu feng šui stručnjaci. Međutim, veoma je važno da je stavite na pravo mesto, a važna je još jedna stvar.

Možda će vas zanimati

Naime, voda koju stavljate u određene delove doma mora biti sveža, bistra, po mogućstvu da teče (mini kućne fontane), a nikako ne sme biti ustajala. Sa vodom možete urediti prostor na mnogo načina, od toga da stoji u providnoj vazi, akvarijumu sa ribicama, pa sve do toga da se ona nalazi u čaši na stolu ili komodi.

Gde nikako ne sme da stoji voda u domu

1. Voda u spavaćoj sobi

U spavaćoj sobi bi uvek trebalo da vlada Yin feng šui simbol, a voda je uvek Yang. Stoga, voda u spavaćoj sobi deluje veoma nepovoljno. Smatra se da narušava bračne odnose, a čak se veruje da ne bi trebalo imati ni slike sa motivima vode u sobi. Ipak, čaša vode na noćnom ormariću neće doneti toliko štete, kao što može doneti vaza, akvarijum i slično.

2. Desno od ulaznih vrata

Gledano iznutra prema spolja, voda nikako ne sme da stoji na ovom mestu. Ona može doneti mnogo nepovoljnosti po porodicu, a ukoliko ste u braku, smatraju stručnjaci, može dovesti do veoma loših partnerskih odnosa. Istraživanja su pokazala da oženjenim muškarcima voda na ovom mestu donosi brojne prilike za preljubu.

Možda će vas zanimati

3. Voda iza leđa

Ovo pravilo se odnosi na fontane u domu, akvarijume i bilo koja umetnina sa motivom vode. Zašto? Nije dobro da se ovaj moćni element nađe izvan vašeg vidokruga, jer se smatra da tako pozicionirana donosi nesreću ili izdaju kako na poslovnom tako i na privatnom planu od ljudi od kojih biste to najmanje očekivali. To, naravno, ne važi za reku, jezero ili more u stvarnosti jer je takve situacije nemoguće izbeći. Dakle, isključivo za dom.

4. Voda ispod stepenica

Na ovom mestu ne bi trebalo da imate ništa što sadrži vodu ili tečne supstance. Pogotovo je važno da izbegavate ovo mesto ukoliko imate decu. Vaze sa cvećem, vodene aranžmane, akvarijume, fontane i sve što sadrži motiv vode morate da sklonite sa ovog mesta. Iako, vam se na prvi pogled voda čini kao savršena dekoracija za ovo mesto (jer ne znate šta biste drugo stavili), morate je pomeriti jer se veruje da hodajući po stepenicama vi gazite najmoćniji simbol Feng šuija. Nepovoljno utiče na sreću dece, potomstvo, ali i na finansije u domu.

Pročitajte i ovo

Izvor: Lepa&Srećna

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije