Od kada je sveta i veka ljudi su praktikovali brojne sujeverne rituale koji su imali zadatak da im obezbede zdravlje, sreću, ljubav, uspeh na poslu i stabilne finansije

U feng šuiju ćete pronaći pregršt saveta kako da uredite dom da biste obezbedili protok "dobre" energije u njemu i, samim tim, prizvali samo pozitivne stvari. Nekada su to male statue koje donose dobro ukoliko se postave na određen način i na određeno mesto u kući,  nekada biljke koje, takođe, imaju svoje posebno mesto na kojem najbolje "rade", a postoji i čitava filozofija o bojama koje privlače bogatstvo.

Pa tako, svi znamo da novčanik je najbolje da bude crvene boje, jer ona obezbeđuju da nikada ne bude prazan. Postoji još jedno drevno verovanje za novčanik, odnosno njegov sadržaj.

Par grama morske soli u novčaniku može da preokrene sreću u vašu korist i donese vam bogatstvo, tako bar tvrdi ovo staro verovanje. Najbolje je da so stavite u plastičnu kesicu, a zatim u neku od "skrivenih" pregrada.

Jednom mesečno sadržaj kesice treba da se zameni jer onom starom, posle određenog vremena, slabi moć i više neće imati tako pozitivan efekat na vaše finansije.

 Izvor: Lepa & Srećna