Kada želimo da uđemo u nešto novo, prethodno je neophodno da raskrstimo sa starim. Pre ulaska u novu životnu fazu, stare stvari, događaje i dešavanja treba da na pravi način ostavimo iza sebe, da ih otpustimo od sebe i budemo prijemčivi za nešto novo. Isto važi i za novu godinu.

Nove godine treba da željno iščekujemo uz nove nade i ciljeve. A, na njima treba i raditi.

Jelka
LepaiSrecna 

Svaka osoba treba da nauči da vlada energijama oko sebe. Naši preci su to znali od davnina i prenosili su naučeno svojim naslednicima, ali se vremenom taj običaj izgubio.

Jelka za Novu godinu
LepaiSrecna 

Sada su nivoi dve vladajuće energije (energije neba i energije zemlje) takvi da svi mi treba da počnemo da se usklađujemo sa njima. Ako se staro ne postavi tamo gde mu je mesto, onda ni novo neće doći gde i kako treba!

1. Dan pred doček nekretninu je potrebno u celosti očistiti. Nakon normalnog sređivanja, obavezno ovlaš prebrisati sav nameštaj, štokove vrata i prozora rastvorom: morska so + voda + jabukovo sirće, kako biste pročistili i otklonili memoriju starih dešavanja.

2. Posebnu pažnju treba obratiti na sređivanje kuhinje i kuhinjskih elemenata. Šporet – prihodi, rerna – nenaplaćeni dugovi, sudopera – loše vesti, frižider – novac. Ako je bilo koji deo neuredan i prljav, osim navedenih negativnih implikacija postoji mogućnost da neki član familije ima problem sa zdravljem u toku godine.

Jelka u kuhinji
LepaiSrecna 

3. Svaki komad nameštaja nemojte da vraćate tačno na isto (prethodno) mesto. Neka razlika u odnosu na prethodnu poziciju bude barem 1 cm. Time pokrećete stagniranu energiju.

4. Sva vrata podesite tako da se otvaraju u luku od 90 stepeni (bez čiviluka i nereda iza istih – to važi za svaku sobu ponaosob). Vrata predstavljaju nove mogućnosti (svaka osoba ima pripadajuća vrata sobe u kojoj boravi). Ako se vrata ne otvaraju po pravilu „90 stepeni“, tada ni dovoljna količina sreće neće proći kroz njih.

5. Stvari koje vam ne trebaju od odeće i obuće obavezno poklonite ili bacite, ne zadržavajte ih. U novu godinu uđite sa barem jednim novim komadom obuće ili odeće na sebi.

6. Tajna kaže da, ukoliko želite prosperitetnu novu godinu, kupite ukrasno i lepo, novo posuđe koje ćete postaviti na trpezarijski sto. Ako konzumirate obroke iz prelepog posuđa, možete očekivati procvat, obilje i blagostanje tokom čitave godine.

Svečano posuđe
LepaiSrecna 

7. Pripremite lepo dekorisanu trpezu, bez obzira da li ćete Novu godinu dočekati van doma. Neka vaša trpeza izgleda bogato. U novu godinu treba ući uz bogatu trpezu, kako bi nam meseci pred nama bili prosperitetni.

Bogata trpeza
LepaiSrecna 

8. Napišite pismo Deda Mrazu u kome ćete navesti lične želje i stavite ga ispod jelke. Nije bitno koliko godina imate, bitno je da shvatite poentu pisane forme vaših želja: dokumentujući želje u vidu pisane reči, stvarate frekvenciju grupisanja čestica želja, koje se vremenom spajaju i stvaraju materijalno obličje istih. Svakim oblikom pisanja aktivirate realizaciju ciljeva.

Tekst: Sandra Drinčić 

Izvor: Fengshuitajne