Koja to žena ne priželjkuje da su joj svi sudovi na dohvat ruke, da sa lakoćom može da složi šerpe i poklopce, da uvek ima pregledne i uredne ormane?

Pusti snovi, reći će oni koji kubure sa manjkom prostora i viškom stvari. A takvi smo, priznajmo, većinom. Naravno da bi idealno bilo da su nam životni prostor i neophodno pokućstvo i odeća u lepoj srazmeri, a da biste se bar približili tom idealu, pogledajte kako su sređeni ovi plakari i kuhinjski elementi.

1. Sređivanje cipelarnika

Cipelarnik vam je pun a često nemate šta da obujete? Potpuno vas razumemo. Međutim, često se desi da "odnekud" izleti par patika koje smo potpuno zaboravili a dobro bi nam došle u nekim prilikama.

Ovo je idealan predlog za mnogočlane porodice, naročito one u kojima ima dosta dece i tinejdžera. Vaše salonke, naravno, ne bi mogle ovako da stoje, ali dečije patike i te kako mogu.

2. Uredno spakovani sudovi

Da biste dobili mogućnost da ovako poređate sudove, morate se zaista pozabaviti planiranjem fioka u kuhinjskim ormarićima. To je jednostavno nemoguće očekivati od majstora i stolara. Samo vi znate koji komplet šerpi i poklopaca vam je neophodan. Samo vi znate kako želite da budu poređani, koje koristite češće a koje ređe. Uzmite lepo metar u ruke i napravite više skica, tako da sudovi ne "lete" po šerpi i ne gule se ali i da ne budu zaglavljeni već pri prvom vađenju iz ormarića. Ovakvi "organizeri" mogu da se kupe ali i da se naprave.

3. Plastične posude na dohvat ruke

Nekad su se domaćice dičile blistavim porcelanskim šoljicama za kafu iza uglancanog stakla na kuhinjskoj vitrini. Danas nam je plastika glavni "gost" u kuhinji, jer stalno nešto zamrzavamo, odmrzavamo, pakujemo, šaljemo... Posvetite malo vremena planiranju kuhinjskog elementa u kojem će vam stajati ovakve posude. I naravno, višak odmah poklonite a rasparene komade bacite ili reciklirajte.

Izvor: Lepa&Srećna