Čišćenje mikrotalasne rerne je često veoma težak posao, piše Lepa & Srećna.

Hrana koja prska po zidovima prilikom prženja ili podgrevanja veoma brzo ostavlja zapečene, tvrdokorne fleke.

Korišćenje abrazivnih sredstava i ribanje oštrim žicama ne samo da je veoma naporno već se uopšte ne preporučuje za mikrotalasnu rernu jer možete izazvati opasna oštećenja.

Zato obično moramo da mnogo puta trljamo običnim sunđerom i čekamo dugo da ovakav ponovljeni postupak da neke rezultate.

Međutim, uz pomoć ovog saveta moći ćete da obrišete naslage sa unutrašnjih zidova mikrotalasne rerne bez imalo muke.

U jednu činiju pogodnu za upotrebu u majkrovejv rerni sipajte čašu vode i dodajte jednu kašičicu deterdženta za sudove.

Uključite rernu na najmanju snagu i podesite tajmer na 4 minuta. 

Za to vreme, radite druge poslove a kada prođe označeni period, sačekajte još nekoliko minuta da se rerna malo ohladi.

Izvadite činiju i obrišite rernu sunđerom - videćete, masnoća i skorele naslage hrane skinuće se sa lakoćom.

Imate li i vi iskustva sa čišćenjem kuhinjskih aparata? Pišite nam, najbolje savete ćemo objaviti!

Izvor: Lepa & Srećna