Ako vam je dosadilo da svakog dana čistite upornu prašinu sa nameštaja i podova, donosimo vam recept za efikasno sredstvo. Potrebna su vam svega dva sastojka: voda i glicerin. Iako se primena glicerina povezuje sa medicinom, kozmetologijom, kao i prehrambenom industrijom i poljoprivredom, glicerin je zapravo veoma delotvoran i u svakodnevnom životu. Pa tako uz pomoć glicerina možemo očistiti čitavu kuću. Predstavljamo vam 5 načina kako da to i uradite.

Blistavi podovi

Kako bi vam podovi dugo bili čisti i blistavi uz jako malo truda, dovoljno je da u kantu sa vodom dodate nekoliko kapi glicerina.

Prašina na nameštaju

Kako bi se rešili dosadne prašine, dodajte malo glicerina u posudu s vodom, te nakvasite krpu i time pređite preko svih površina. Ovu metodu brisanja koriste i u muzeijima, te zaboravite na prašinu narednih deset dana.

Fleke na odeći

Kako biste uklonili fleku od kafe, soka ili kolača, napravite smesu glicerina i soli, nanesite na fleku i posle pola sata isperite.

Održavanje kožnog nameštaja

Oštećen kožni nameštaj sada možete sanirati tako što ćete pamučnu krpu umočiti u glicerin, i takvom krpom preći preko nameštaja. Ovaj postupak ponovite par puta.

Prozori

Obrišite prozore mešavinom glicerina i etil alkohol u razmeri 1:10, i zaboravite na prašinu i prljavštinu.

Izvor: Lepa&Srećna