Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KOJE KRPE SU NAJBOLJE ZA ČIŠĆENJE: saveti za veliko spremanje i blistavu kuću posle generalke

  Izvor: Foto: Shutterstock

Pojava novih materijala donela je u mnoge kuće sintetičke krpe sa kojima domaćice ne uspevaju da uglancaju sve površine do željenog sjaja, piše Lepa&Srećna.

Uz to, ako napravite još par grešaka, ostaćete uz ogledala ili kuhinjske elemente nepotrebno dugo, trudeći se da ih dobro očistite.

Za početak, najbolje krpe za brisanje su ipak pamučne a ne sintetičke.

Tome u prilog govori i činjenica da su kuhinjske krpe najčešće od ovog materijala - dobro upijaju, dobro čiste i, ako su dobrog tkanja, ne ostavljaju dlačice.

Naravno, to ne znači da za čišćenje uvek morate da žrtvujete svoje fine kuhinjske krpe. Odlično mogu da posluže i pamučne dečije pelene - po mišljenju mnogih spremačica - apsolutno najbolje krpe za sve.

Ako ih presavijete par puta, dobijate dovoljno debelu krpu da možete da lepo izbrišete i neravne površine. Razvijte je - i ivice možete da zavučete u najuže ćoškove!

Veličina pelene vam omogućava da uvek čistom površinom povlačite završne poteze po nekom predmetu. Samo je presavijajte na čistu stranu.

Nema koristi od čišćenja već prljavom krpom, a da ne govorimo o onima koji kruže sa poluprljavom krpom i prljavom vodom od jedne do druge površine.

Pripremite dovoljan broj krpa pre čišćenja i obavezno obeležite one koje koristite za radne površine.

Na kraju čišćenja, najbolje je da krpe operete i otkuvate. Ne zaboravite - ne treba nikad da koristite omekšivač!

  Izvor:

Naime, on smanjuje sposobnost krpe da upija, a može i da ostavlja tragove, naročito na staklu ili ogledalima.

Da bi krpe duže ostale čiste, dajte vremena hemikalijama da odrade svoj "posao". Ako koristite, na primer, odmašćivač, ostavite da deluje bar desetak minuta pa tek onda brišite.

Za izuzetno sjajne površine, kakve su kuhinje visokog sjaja ili, recimo, klaviri, koristite flanelske krpe.

Pazite da budu dobro isceđene, pa čak možete i par puta da ih dobro istresete kako bi bile skoro samo poluvlažne kad počnete da brišete.

Na kraju, još jedan savet - kad brišete stakla i ogledala, bolje je da skinete gumene rukavice. U suprotnom, može se desiti da one ostave trag koji ćete morati beskrajno dugo da glancate.

Kakvo je vaše iskustvo? Koje krpe vi najviše volite da koristite?

Izvor: Lepa&Srećna

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije