Skoro svaka kultura smatra da su ptice leta simboli sreće. Mogu nas podsetiti na cikluse prirode, naučiti kako da se uskladimo sa okruženjem i donesu lakoću i radost u naše živote. Pročitajte sve o značenju laste i kako da ovaj simbol sreće, rasta, tranzicije i harmonije zajednice ugradite u svoj dom i život.

Laste su graciozne ptice selice koje se nalaze u većini delova sveta. Njihov grupni mentalitet može nas podsetiti da budemo društveni, da radimo zajedno i pronađemo harmoniju u našim zajednicama.

Korišćenje simbola lastavice u vašem domu

Simboli su najmoćniji kada osećate ličnu vezu sa njihovim značenjima, a ako ste ljubitelj slika sigurno znate da postoje kultne umetnine lasta.  Ako je ova ptica nešto što vam se sviđa, postoji mnogo načina na koje možete koristiti njen simbol da poboljšate tok či (energija životne snage) u vašem domu. Uopšteno govoreći, ne preporučuje se držanje ptica u zatočeništvu, posebno lastavice i posebno u svrhu feng šuija.

Aktivirajte nove početke

U Kini je lasta bila preteča dobrih vesti sa povratkom proleća. Proleće je povezano sa elementom drveta (jedan od pet elemenata) koji govori o rastu, novim počecima i plodnim prelazima. Ako želite da imate više kretanja i aktivirate promenu u svom životu, simbol laste je idealan za vas. Slike mogu stajati bilo gde u vašem domu sve dok imate nameru da prizovete nove početke.

Srećna prijateljstva

Lasta leti prilično mirno i u harmoniji unutar svoje zajednice. Dok lete sa gracioznošću, jato lasta vizuelno i energetski oslikava kolektivnu lakoću i protok. Ponekad takođe želimo da pozovemo više podrške, zajednice i prijateljstva u naše živote. Trpezarijski sto je mesto u domu koje takođe predstavlja prostor za okupljanje srodnih duša uz ljubav i hranu. Možete dodatno poboljšati svoju težnju da u svoj život uvedete puno prijatelja tako što ćete uključiti simbol lastavice u svoju trpezariju. Unesite slike laste na mnogo različitih načina, od salveta sa šarama preko malih figurica do umetničkih dela.

Pozovite uspeh i prosperitet

Uz feng šui možete da prizovete prosperitet na jednostavne načine. Ako posebno želite da privučete više mogućnosti i obilja u svojoj karijeri i poslovnom životu, pokušajte da postavite slike lastavice oko svoje kancelarije ili stola. Čak i stacionar inspirisan lastom može biti zabavan. Alternativno, ako želite da pozovete uspeh i prosperitet uopšte, pokušajte da nosite slike lastavice na svom telu. Feng šui nije samo za vaš dom, isprobajte nakit ili printove na svojoj odeći da biste prizvali sreću.

Izvor: Lepa&Srećna