Feng šui je drevna kineska praksa koja ima za cilj stvaranje harmonije između pojedinaca i njihovog okruženja. Široko se praktikuje kada se neko useljava u nove prostorije, a takođe je koristan za poboljšanje energije - ili "chi" - postojećeg prostora.

Pročitajte koja tri koraka vode ka pozitivnijoj energiji i harmoniji kod kuće.

1. Učinite svoj dom čistim i svetlim

Ulaz u vaš dom je mesto gde energija ulazi u prostor, što simbolizuje kako pozitivnost ulazi u vaš život. Dakle, vaš ulaz treba da bude čist i uredan. Organizujte cipele, ključeve i razne predmete na policama, kukama i fiokama za skladištenje. Takođe obezbedite da ulaz ima dovoljno prirodnog svetla ili rasvetnih tela. Potrudite se da ceo vaš dom bude čist i svetao. Veliki prozori će pomoći; ceo prostor će izgledati svetlije i veće, omogućavajući da pozitivna energija nesmetano teče kroz dom.

2. Uklonite prepreke

Razmislite o putevima kojima idete u svom domu od trenutka kada se probudite do spavanja. Da li postoje stvari na koje svesno izbegavate da naletite ili stvari koje predstavljaju opasnost od spoticanja? Čak i manji problemi, kao što je pretrpan radni prostor, mogu vas ostaviti rasejanim i neorganizovanim.
Neuredna kuća i radni prostor mogu ostaviti da se osećate neorganizovano i rasejano. To su prepreke koje dovode do niže efikasnosti u svakodnevnom životu, te stoga predstavljaju fizičke i metafizičke prepreke. Pomerite ili uklonite ove stvari kako biste omogućili da energija teče lakše u vašoj kući - i vašem životu.

3. Obogatite dom zelenilom

U feng šuiju, biljke simbolizuju životnu energiju. Stoga, njihovo postojanje u kući povezuje ljude sa prirodom, donoseći vitalnost prostoru i njegovim stanovnicima. Veruje se da biljka novca, na primer, donosi prosperitet i bogatstvo, a najbolje je postaviti na ulazu u kuću. Kao bonus, sobne biljke će takođe pomoći da se očisti i osveži vazduh.

Pročitajte još kojih pet predmeta po feng šuiju donose sreću.

Izvor: Lepa&Srećna