Verovanje da biljke mogu da donesu dobre emocije, zdravlje, sreću, i na kraju, novac, datira mnogo vekova unazad. Koji god cvet da odaberete za svoj dom, unećete mnogo dobre energije, pozitivnih emocija i lepog raspoloženja, a ovo su biljke koje preporučuje feng šui ako želite da napredujete u karijeri. Stručnjaci tvrde da svako ko je ambiciozan, u kancelariji ili kod kuće na radnom stolu treba da ima neke od sledećih biljaka.

Drvo limuna 

Veruje se da privlači novčanu energiju i porodično blagostanje. Pored toga, prema stručnjacima iz ove oblasti, drvo limuna može pomoći onima koji  su u potrazi za poslom. 

Bambus

Brzo raste i proporcijalno pomaže da se poveća nivo prihoda svog vlasnika. Jako je važno da ne zaboravite da pazite na biljku i brinete o njoj na vreme. Što je više stabljika ove biljke u kući, to je veća sreća, posebno ako se stavi u severoistočnu ili istočnu oblast doma. Važno je i koji broj odabere - veruje se da dve stabljike, donose ljubav, tri bogatstvo i dugovečnost, a sedam dobro zdravlje.

Eukaliptus 

Na istoku, ova biljka se smatra simbolom bogatstva i neiscrpne novčane energije. Što je boja listova svetlija, vlasnik eukaliptusa ima više sreće u poslu. Inače, postoji mišljenje da su ljudi koji u kancelariji imaju ovu biljku emocionalno stabilniji i sposobni da lako pronađu pravo rešenje čak iu najstresnijim situacijama.

Nana

Ova biljka se dugo smatrala simbolom prosperiteta. Prema narodnim verovanju, nana pomaže svom vlasniku da prosperira u poslu.

Izvor: Lepa&Srećna