Stručnjaci iz feng šui oblasti tvrde da se "novčani talisman" može napraviti od skoro svakog predmeta, a posebno od onih s kojima često "komunicirate". Kućni satovi su, prema njihovim rečima, moćan talisman finansijskog blagostanja, a samo na određenim mestima u kući privlače energiju novca.

Kačenjem sata na južni zid kuće ili stana obezbedićete sebi brzi rast u karijeri, povećanje plate, naklonost pretpostavljenih i uspeh u poslu. Sat postavljen u zapadnom delu stana, doneće inspiraciju, kreativni energiju i kao rezultat, puno sreće u poslu. Na severnom zidu, sat pomaže vlasnicima da upoznaju svoju ljubav ili vrate porodično blagostanje u kuću. Sat koji visi na istočnoj strani kuće poboljšaće zdravlje svih ukućana.

Međutim, pored ovih jednostavnih pravila, važno je poštovati još jedno: bitno je da vam se sat zaista dopada. Zato, nikada ne žurite kada birate onaj kojim planirate da obogatite dom. Kupite samo onaj koji se savršeno uklapa u unutrašnjost vašeg prostora. Ako ste dobili sat na poklon od osoba koje vam nisu bliske najbolje, najbolje je da ga odnesete na posao ili ga, jednostavno prodate.

Strogo je zabranjeno držati pokvarene satove u kući. Veruje se da će vaš poslovni i emotivni život stati zajedno sa njima. Štaviše, tako će biti sve dok se ne rešite neispravnog sata.

Izvor: Lepa&Srećna