Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

GLAVNI TRENDOVI ZA UREĐENJE U 2019: uz ovih 10 ideja opremite dom koji će svi voleti (FOTO)

Pogledajte 10 ideja koje će vam pomoći da pratite trendove u uređenju enterijera.

  Izvor: Foto: Shutterstock

Male promene u domu uvek su dobrodošle, a 10 ideja koje su pred vama su idealne za realizaciju enterijera u trendu u narednoj godini.

Isplati se misliti i planirati unapred, pa nikada nije previše rano da počnete da se spremate za promene.Upravo vam zbog toga prikazujemo 10 predloga koje će za tri meseca biti aktuelne, kada je reč o sređivanju životnog prostora.

PROČITAJTE JOŠ: KAKO DA RENOVIRATE STARU KUĆU NA MODERAN NAČIN: oduševiće vas ovaj dom koji spaja tradicionalno i moderno (FOTO)

Saznajte koje bi boje, materijali, detalji i nameštaj, zasluženo trebalo da se nađu i u vašem domu.

1. Inovativni materijali

Iz godine u godinu može se primetiti napredak u proizvodnji već postojećih ili novih materijala. Tako će sledeće godine staklo, a posebno stakleni stolovi, biti izuzetno zastupljeni. Ono što je zanimljivo jeste da će na sebi imati šare i obrise poput vena, perja i mermera.

2. Boja godine je…

Ne može se govoriti o dizajnu enterijera, a da se ne odredi vodeća boja za tu godinu. U 2019. to će biti tamno mat zelena. Stiže na vreme, kao odlična alternativa crnoj koja je izrazito zatupljena u 2018. Sasvim dobro će se slagati uz sjajne detalje i elemente, ali ako vam je previše invazivna, za početak ofarbajte samo jedan zid, policu ili orman.

3. Multifunkcionalnost prostora

Od klizećih vrata, do kreveta na točkove, narednu godinu će obeležiti promenljivi elementi, koji će svojom mobilnošću iznova menjati prostor. Sličan pristup sređivanju enterijera pomoći će svakome ko živi u manjem prostoru, te želi maksimalno da iskoristi njegovu kvadraturu.

4. Kompaktan nameštaj

Uzimajući u obzir da je osmišljavanje nameštaja umetnost za sebe, može se reći da ćemo za manje od godinu dana moći da oplemenimo kuću ili stan sa komadima dobro promišljenog nameštaja. To znači da su dizajneri ozbiljno uzeli u obzir usklađivanje veličine prostorija sa veličinom nameštaja, pa će se tako naći minijaturni komadi, kao i oni predimenzioniranog izgleda.

5. Povratak boho stila

Boho stil zapravo nikada ne izlazi iz mode, ali izgleda da će uskoro opet biti jedan od vodećih trendova. Njegova slojevitost i sloboda u kombinovanju boja, materijala i oblika, daće svakom odrešene ruke u kreativnom smislu. Pored toga, boho stil u svaki dom unosi toplu atmosferu punu dobrodošlice, pa će se svako ko se u njemu nađe osetiti više nego prijatno.

PROČITAJTE JOŠ: SAMO ZA DAME I SAMO ZA PUNOLETNE! JEDINSTVENI ENTERIJER KOJI ĆE VAS ODUŠEVITI: najlepše boje za luksuz i antistres

NA SLEDEĆOJ STRANICI PROČITAJTE PREOSTALIH PET IDEJA KOJE ĆE BITI U TRENDU

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije