Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

5 PRAVILA ZA UREĐENJE KANCELARIJE: kako radni prostor može da doprinese uspehu firme

Pet pravila uređenja kancelarije trebalo bi poštovati ukoliko želite da posao uspešno napreduje!

  Izvor: Foto: Shutterstock

Pridržavajte se ovih pet pravila uređenja kancelarije jer će rad i uspeh biti lakše i brže dostižni! Svaka uspešna firma počinje od dobrog prostora za rad – sa ovim savetima za uređenje kancelarije, obezbedite i sebi visoki start!

Uređenje kancelarije danas nije puko nabacivanje mnoštva stolova i stolica u što manji prostor; radno mesto je mnogo više od usputne stanice u toku dana, i mora biti što bolje opremljeno kako bi se zaposleni osećali prijatnije i bolje radili. Kada uređujete kancelariju, postoje neke stvari na koje morate misliti čime god da se bavite - za efikasnije iskorišćenje prostora i udobnost. 

1. Odredite strukturu prostora: open space ili kancelarije zatvorenog tipa?

Radna mesta otvorenog tipa predstavljala su pravu revoluciju u uređenju poslovnog prostora kada su se pojavile: ekonomičnost se ogleda u inteligentnoj upotrebi resursa, počevši od zajedničke upotrebe opreme, do smanjenih računa za grejanje, hlađenje i održavanje. Nestanak barijera poboljšao je komunikaciju, i podstaknut je timski rad. 

Ipak, vremenom su se pokazale i mane, poput manjka privatnosti i pada koncentracije u prostoru gde je lako zapričati se uz muziku. S druge strane, mane zatvorenog prostora su nam odavno poznate, a ističe se osećaj skučenosti i izolacije od kolektiva. 

Idealno bi bilo da postoje odvojeni sektori: delovi za one kojima je potreban mir, tišina i koncentracija, a jedan deo za timski rad u opuštenoj, kreativnoj atmosferi. 

  Izvor:

Kod nas postoji obilje prilagodljivog prostora za kancelarije, a situacija je slična kada su u pitanju kancelarijske stolice, nameštaj i radni stolovi u Beogradu: izbor je veliki, a najbolje je da razmislite o nameštaju izrađenom po  narudžbini, za optimalno iskorišćenje prostora.

PROČITAJTE JOŠ: TRENDI IDEJE ZA UREĐENJE MALOG KUPATILA: saveti i trikovi uz pomoć kojih će kupatilo izgledati moderno i veće 

2. Računajte na rast firme – da ima mesta za sve 

Jedna od važnih stvari na koje treba misliti je i u kom se pravcu vaša firma kreće. Ako imate stalan broj zaposlenih i ne nameravate da dovodite nove zaposlene ili praktikante u skorije vreme, lakše ćete postaviti i organizovati kancelariju: okupite zaposlene i sa njima uspostavite dogovor oko rasporeda, i šta im je neophodno na radnom mestu, kao i plan uklapanja postojećih kapaciteta za željama. 

S druge strane, ako planirate da rastete i dovodite nove klijente, trebaće vam i pojačanje u kancelariji. Ovo je naročito važno kada su u pitanju moderne kancelarije, gde se postava često menja ili rotira.

Napravite raspored koji dozvoljava ubacivanje dodatnih stolica, ekrana i opreme za rad, da bi bilo dovoljno mesta i za ostale zaposlene koji će vremenom doći.

NA SLEDEĆOJ STRANICI PROČITAJTE KAKO DA PLANIRATE KUHINJU I GREJANJE U RADNOM PROSTORU!

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije