Dnevni boravak izlazi direktno na dvorište i zajedno s kuhinjom čini osnovu prizemlja, prožetu i modernim i klasičnim stilom. Neupadljiva mustra pločica usklađena je sa soklom, dok veliko ogledalo u zlatnom ramu doprinosi otmenosti.

U  mestu Vens na Azurnoj obali nalazi se vila s bogatom istorijom: nekada dom umetnika i rezidencija britanskog vojvode i posleratnog esejiste, sada je dom mlade britansko-francuske porodice.

PROČITAJTE JOŠ: Vila iz snova za bračni par Švajnštajger: evo gde će Ana i Bastijan živeti u Beogradu (FOTO)

Projekat restaurirane vile nosi naziv Belle Époque a potpisali su ga arhitekta Nina Leti i studio David Price Design. Kuću na sprat odlikuje francuski retro šarm, a smeštena je na brežuljcima na samo nekoliko minuta od Nice. Zahvaljujući ovako dobroj poziciji, raspolaže južno orijentisanim bazenom i prostranom baštom, koju su prethodni vlasnici oblikovali tako što su ublažili kamene terase. 

U početku je bilo zamišljeno da se preuredi samo enterijer, ali je stanje kuće zahtevalo kompletnu obnovu. Kuhinja je proširena i dodatno osvetljena staklenim vratima koja direktno izlaze na baštu.

PROČITAJTE JOŠ: Domovi slavnih: očaravajuća vila Amal i Džordža Klunija u Velikoj Britaniji (FOTO)

Prirodne boje peska, drveta i letnjeg neba deluju izuzetno skladno. Po želji vlasnika, kolorit je sveden na minimum: dominiraju petrolej-plava i zelena. Deseni su takođe smireni, a akcente daju samo žuta i narandžasta! Tavan je preuređen i prilagođen deci – mali raj pod kosinama. Prostrano potkrovlje, opremljeno prirodnim materijalima neutralnih tonova, podloga je za igru ideja: jastučići,  pokrivači i baloni unose šarenilo! 

Ideja totalnog renoviranja vodila se zahtevom vlasnika da prostorije budu povezane, dobro osvetljene i rasterećene svega suvišnog. Pet spavaćih soba i četiri kupatila uvek su spremni za goste! „Lepota i elegancija imanja ostale su netaknute", rekao je Dejvid Prajs, vlasnik istoimenog arhitektonskog studija.

POGLEDAJTE SVE SLIKE OVOG SAVRŠENOG ENTERIJERA U GALERIJI!

PROČITAJTE JOŠ: OVAKO UREĐENA KUĆA POPRAVLJA RASPOLOŽENJE I DONOSI DOBRU ENERGIJU: saveti za enterijer u kome ćete se bolje osećati

Tekst: I. M.

Izvor: Lepa & Srećna

LepaiSrecna Šarmantna kombinacija klasičnog i modernog glavna je odlika ove prelepe mediteranske kuće.