U savremeno dizajniranom i prijatnom domu živi Mariška Hargitej, zvezda američke serije "Red i zakon: Odeljenje za specijalne žrtve", piše Lepa & Srećna.

Iako su celine sa posebnom namenom ovde izdvojene, prostorije su vešto povezane tako da ceo stan ostavlja utisak savremenog ambijenta koji nije opterećen detaljima, već je podređen svojoj funkciji. Na dva nivoa raspoređeni su veliki dnevni boravak, kuhinja, radni prostor i spavaći blok. Dnevnim boravkom dominiraju kamin i crveni motiv na zidu iznad njega.

Stan je lišen suvišne dekoracije, pa je su tako u svakoj prostoriji postavljeni vrlo svedeni apstraktni motivi, dok su neki funkcionalni elementi sami tretirani kao dekorativni, pa dva niza stepenika koji iz dnevnog boravka vode na galeriju predstavljaju pravi plavi akcenat. 

Spavaća soba je nedvosmisleno inspirisana morskim daljinama, pa je tako krevet u obliku pramca. Naročito mudro je osmišljena kuhinja koja je smeštena ispod galerije i sadrži malo kuhinjsko ostrvo, a odabir žute boje za frontove daje joj smisao izdvojene celine u okviru dnevnog boravka. 

Posebnu udobnost ovom stanu daju dve terase koje su “ozelenjene” i predstavljaju produžetak dnevnog boravka.  

POGLEDAJTE GALERIJU SA FOTOGRAFIJAMA SVIH PROSTORIJA OVOG AMBIJENTA

PROČITAJTE JOŠ: BAJKOVITI ŽIVOTNI AMBIJENT: dom Milice Milše i Žarka Jokanovića je riznica topline i uspomena (FOTO)

Tekst: I. M. 

Izvor: Lepa & Srećna

LepaiSrecna Zanimiljiva kuća na Menhetnu, posebno birane boje!