Sreda je dan kada pravoslavni vernici poste, a kako se ove godine poklapa sa krsnom slavom Sveti Jovan, predlažemo vam brzinsku riblju čorbu koja će oduševiti vaše goste.
Probajte i girice iz rerne, čokladni kolač i pirinač sa paradajzom, posni su a ne zahtevaju mnogo vremena u kuhinji!
Sastojci:
1 kg fileta soma
1 pakovanje začina za riblju čorbu
2 glavice luka
1 glavica ljubičastog luka
2 veće šargarepe
malo celera
1 manja crvena ljuta paprika
1 manja zelena ljuta paprika
1 zelena slatka paprika
1 crvena slatka paprika
2 paradajza
beli luk
peršun
biber u zrnu i mleveni
lorber
1 šolja pirinča
1 puna kašičica mlevene crvene paprike
1 puna kašičica tucane paprike
biljni začin
Priprema:
Sitno iseckani luk propržite na malo vrelog ulja.Kada je upržen, dodajte sitno secknu šargarepu, ljute i slatke paprike, paradjz. Sve jos malo upržite, pa dodate filete soma iseckane na manje parčiće i još malo upržite. Som ce pustiti tečnost pa će se sav sadržaj malo dinstati. Dodajte vode po ukusu, zatim začin za riblju čorbu i sve lepo promešajte. Dodati biber u zrnu, lorber, mlevenu i tucanu papriku, biljni začin i pirinač.Sve kuvajte 30-40 minuta, isključite vatru i dodajte sitno seckan beli luk, peršun i mleveni biber.
Izvor: Lepa & Srećna