Sastojci:
- 750 g očišćene bundeve
- 4 struka praziluka
- 4 lista lovora
- 1 kašika iseckanog ruzmarina
- 100 g crnog ili integralnog pirinča
- 4 kašičice seckanog peršuna
- maslinovo ulje, so, muskatni oraščić
Priprema:
Očišćen pirinač nalijte s 3,5-4 dl hladne vode, poklopite i stavite da se kuva. Kad provri, posolite i kuvajte oko 35 minuta, da upije svu vodu. Skuvan pirinač začinite s malo rendanog muskatnog oraščića. Bundevu isecite na komadiće, a praziluk na tanke kolutiće. Stavite u posudu s debljim dnom 4 kašike maslinovog ulja i kašiku što sitnije seckanog ruzmarina. Zagrejte, dodajte praziluk i dinstajte ga na srednjoj vatri 10 minuta sve vreme mešajući. Dodajte komadiće bundeve i lovor, i posolite. Poklopite i kuvajte 5 minuta češće mešajući. Ulijte litar vruće vode i ostavite da se kuva 15-20 minuta. Izvadite lovor, a ostatak izmiksajte u blenderu da dobijete kremastu masu. Razdelite supu u četiri tanjira, pa dodajte po 1/4 kuvanog pirinča i kašičicu sitno iseckanog peršuna.
PROČITAJTE JOŠ: NAJUKUSNIJA PITA ZELJANICA PO RECEPTU NAŠIH BAKA: odlična pita od spanaća i mlevenog mesa (RECEPT)
Izvor: Lepa&Srećna
"IMA 42 GODINE! JOŠ MALO BAKUTA ZA STARAČKI DOM": Glumac "udario“ na Natašu Bekvalac, digla se revolucija na Internetu
ISHITRENO SAM TO NAPISALA, OPROSTITE MI: Milena Radulović o svojoj objavi nakon dve tragedije - Osećam pritisak i strah
KRISTINA ĆUTI, RODITELJI LJUTI! KOD DANETA SA GOLIJE SVE SE PROMENILO: Gorštak otvorio srce - Mnogo mi je krivo
NIJE HTELA DA SE UDA ZA ĐOKOVIĆA NI POSLE 4 GODINE VEZE: Đorđe se oženio, a njegova bivša iznenadila objavom
KOJI SAM ZNAK U HOROSKOPU: Datum rođenja otkriva vaš znak zodijaka