Sastojci:
- 300 g brašna
- 10 g praška za pecivo
- prstohvat soli
- 20 g šećera
- 1 kesica vanilin šećera
- 200 g kisele pavlake
- 100 g otopljenog putera
I još: prah šećer zamirisan vanilom
Priprema: U vanglicu prosejati brašno, dodati prašak za pecivo, prstohvat soli, šećer i vanilin šećer i izmešati sve zajedno. Puter otopiti.
U brašno napraviti malo udubljenje sipati kiselu pavlaku i otopljen puter i sve umesiti varjačom. Na kraju sipati na radnu površinu i sjediniti sve zajedno.
Podeliti na 2 dela, svaki deo je oko 320 g, zaviti u providnu foliju i ostaviti u frižider najmanje pola sata. Testo je meko, ali se ne lepi za ruke.
Rashlađeno testo vaditi jedno po jedno. Pobrašniti radnu površinu i testo i rastanjiti testo što tanje možete u krug. Iseći na 12 ili 16 delova (za manje kiflice).
Filovati džemom ili čokoladnim kremom, po želji, zaviti testo u kiflice i poređati ih na pleh, koji ste prekrili pek papirom.
Zagrejati rernu na 200°C pa sad tako isto uraditi i sa drugim delom testa. Ako je džem ređi, dodajte mlevene bademe da manje curi. Peći kiflice oko 15 do 20 minuta - da malo porumene ili, da ostanu bele - na nižoj temperaturi.
Ostaviti ih da se ohlade i posuti ih šećerom u prahu izmešan sa vanilom.
Izvor: Pomoravka
"IMA 42 GODINE! JOŠ MALO BAKUTA ZA STARAČKI DOM": Glumac "udario“ na Natašu Bekvalac, digla se revolucija na Internetu
ISHITRENO SAM TO NAPISALA, OPROSTITE MI: Milena Radulović o svojoj objavi nakon dve tragedije - Osećam pritisak i strah
KRISTINA ĆUTI, RODITELJI LJUTI! KOD DANETA SA GOLIJE SVE SE PROMENILO: Gorštak otvorio srce - Mnogo mi je krivo
NIJE HTELA DA SE UDA ZA ĐOKOVIĆA NI POSLE 4 GODINE VEZE: Đorđe se oženio, a njegova bivša iznenadila objavom
KOJI SAM ZNAK U HOROSKOPU: Datum rođenja otkriva vaš znak zodijaka