Ovo slatko može se spremiti u bilo kojoj sezoni!
Sastojci:
- 1,100 g limuna
- 1,5 kg šećera
- 2 kašičice (10 g) vinske kiseline
- 2 l vode
PROČITAJTE JOŠ: Slatka zimnica: žele od jabuka
Priprema:
Koru od limuna izrendati. Voće probosti na nekoliko mesta debelom iglom. Staviti da se kuva u 3 vode, a samo kuvanje treba da traje 4 minuta (svako kuvanje je u novoj hladnoj vodi).
Napraviti umereno gusti šećerni sirup od vode i šećera. Naseći ohlađeno voće na parčiće i staviti u sirup zajedno sa narendanom korom. Slatko staviti da se kuva dok limun ne omekša, a sirup zgusne. Na kraju dodati vinsku kiselinu u vruću vodu i kuvati još 2-3 minuta.
Tako pripremljeno slatko prebaciti u drugu čistu posudu i ostaviti da odstoji 5-6 sati. Sipati u sterilisane tegle i čuvati na tamnom mestu.
Recept piše: Jelena Andonov
Izvor: Bonapeti
"IMA 42 GODINE! JOŠ MALO BAKUTA ZA STARAČKI DOM": Glumac "udario“ na Natašu Bekvalac, digla se revolucija na Internetu
ISHITRENO SAM TO NAPISALA, OPROSTITE MI: Milena Radulović o svojoj objavi nakon dve tragedije - Osećam pritisak i strah
KRISTINA ĆUTI, RODITELJI LJUTI! KOD DANETA SA GOLIJE SVE SE PROMENILO: Gorštak otvorio srce - Mnogo mi je krivo
NIJE HTELA DA SE UDA ZA ĐOKOVIĆA NI POSLE 4 GODINE VEZE: Đorđe se oženio, a njegova bivša iznenadila objavom
KOJI SAM ZNAK U HOROSKOPU: Datum rođenja otkriva vaš znak zodijaka