Kada hoćemo da torta izgleda lepo, elegantno, da ne bude ni mala, a ni previše velika, uvek biramo okrugli oblik. Neke zbog samog recepta zahtevaju da budu okrugle - doboš torta, esterhazi, čizkejk... One i mnoge druge poslastice tradicionalno se prave okrugle, ali sa njima imamo i jedan problem - sečenje.

Da bi komad torte bio stabilan i lepo izgledao, na okrugloj torti smo prinuđeni da sečemo ogromne parčiće koje ljudi često ne mogu da pojedu, pa ili jedu na silu kako vas ne bi uvredili ili ostavljaju pola u tanjiru, te se na kraju baci bar trećina torte za koju ste se pomučili da je napravite (ili kupite).

Zato vam danas predstavljamo savršen način da isečete okruglu tortu na lepe parčiće normalne veličine!

Instagram/doll_memories Kako iseći okruglu tortu na puno parčića

Prvo se torta preseče na pola, a zatim se svaka polovina preseče na četiri velika komada, a potom svaki taj komad na tri parčeta.

Tako ste dobili savršeno isečena 24 parčeta kojima možete poslužiti goste, bez da se torta baca, parčići prevrću, lome...

Ako vam se dopao ovaj trik, pogledajte i Kako da vam hleb i peciva dugo ostanu mekani.

BONUS VIDEO

Instagram/todayyearsoldtv  Sjajni trikovi za kuvanje i serviranje hrane

Tekst: Lepa&srećna/B.S.