Raskošna, velika činija salate najlepši je ukras na svakom svečano postavljenom stolu. Domaćice se najčešće trude da je pripreme na kraju, kako bi ostala što duže sveža tokom prazničnih obeda. Međutim, dok svi gosti pristignu i dok se posluže aperitivi, salate obično "klonu" pod težinom začina. Zato se pridržavajte ovih pravila:
- Nabavite centrifugu za salatu, naročito ako često koristite različite vrste zelene salate. Ovaj komad opreme nije samo još jedna stavka na listi predmeta kojima treba naći mesto, već i korisna alatka u pripremi. Uklanjanjem viška vode, sačuvaćete duže svežinu salate i upotrebiti manje začina.
- Ako pripremate hladan bife po principu "švedskog stola", poslužite odvojeno salatu i nekoliko mešavina začina. Svaki "dresing" označite malom karticom na kojoj treba navesti sastojke.
"IMA 42 GODINE! JOŠ MALO BAKUTA ZA STARAČKI DOM": Glumac "udario“ na Natašu Bekvalac, digla se revolucija na Internetu
ISHITRENO SAM TO NAPISALA, OPROSTITE MI: Milena Radulović o svojoj objavi nakon dve tragedije - Osećam pritisak i strah
KRISTINA ĆUTI, RODITELJI LJUTI! KOD DANETA SA GOLIJE SVE SE PROMENILO: Gorštak otvorio srce - Mnogo mi je krivo
NIJE HTELA DA SE UDA ZA ĐOKOVIĆA NI POSLE 4 GODINE VEZE: Đorđe se oženio, a njegova bivša iznenadila objavom
KOJI SAM ZNAK U HOROSKOPU: Datum rođenja otkriva vaš znak zodijaka