Da bi bili savršeni za jelo, plodovi kestena moraju biti veći, imati sjajnu koru na kojoj nema rupica. Takođe, trebalo bi da budu suvi i teški.

Sledeći korak do savršenog zalogaja je pobrinuti se da su savršeno skuvani ili pečeni. Postoji nekoliko načina pripreme:

Na šporetu

Ako se odlučite za pečenje na šporetu, tada bi bilo dobro da nabavite tiganj sa rupicama, ali ako je nemate, poslužiće i klasičan. Najpre im zarežite koru u obliku krstića, a nakon stavljanja u tiganj pokrijte ih i povremeno protresite. Kora će se rastvoriti, a kestenje će dobiti boju.

U rerni

Kod pripreme u rerni kestenje prerežite, potom ih potopite vodom. Rerna neka bude zagrejana na najjače, a bilo bi savršeno da imate pleh sa rupicama. Gotovi su, zavisno od veličine, za otprilike 10 do 20 minuta.

Kliknite OVDE da pročitate kako još možete da spremite kestenje!