Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ceo život kuvate PIRINAČ pogrešno: ARSEN iz loše kuvanog pirinča ugrožava vaše ZDRAVLJE

Ako ne kuvate pirinač na ovaj način vaše zdravlje je ugroženo! Evo kako treba da skuvate pirinač kako biste izbegli velike količine ARSENA...

  Izvor: Foto: Shutterstock

Naučnici tvrde da se zbog industrijskih toksina i pesticida u tlu u pirinču nalaze visoke količine arsena!

Uvereni ste da ste pravi gurmani i da u pripremi jednostavnih kulinarskih recepata ne možete da pogrešite? Možda se i varate jer, naime, izgleda da većina nas pogrešno kuva - pirinač. Ne samo da je pogrešno kuvamo već načinom pripreme rizikujemo pojavu zdravstvenih problema poput bolesti srca, dijabetesa ili raka.

PROČITAJTE JOŠ: OVA HRANA MOŽE DA VAM UNIŠTI METABOLIZAM ČIM JE POJEDETE: 6 namirnica koje treba da izbacite ODMAH

Naučnici tvrde da se zbog industrijskih toksina i pesticida u tlu u pirinču se nalaze visoke količine arsena. Zato poručuju da je jedini zdravi način za kuvanje pirinča taj da je ostavite da prokuva u mnogo vode ili da je ostavite da odstoji u vodi preko noći.

Kako da pravilno pripremite pirinač:

  • Ostavite pirinač da odstoji vodi preko noćii
  • Ispirite je sve dok voda ne postane bistra
  • Ocedite pirinač
  • Pirinač stavite u posudu u kojoj se nalazi pet puta više vodeo
  • Stavite da prokuva i smanjite vatru, pa ostavite pirinač oko 15 minuta da se lagano kuva

PROČITAJTE JOŠ: ŠTA SE DEŠAVA U LJUDSKOM TELU KAD JEDETE LJUTO: Koliko je zdrava ljuta papričica

Ako ostavite pirinač da odstoji preko noći, za čak 80 odsto smanjićete količinu štetnih sastojaka u ovoj namirnici.

Izvor: Večernji.hr

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije