Sastojci:
- 400 g svinjske kolenice
- 400 g suve ćuretine
- 50 g maslaca
- glavica crnog luka
- 40 g suvih pečuraka (najbolje vrganja)
- 100 g suvih šljiva
- 150-200 g kukuruznog griza ili dobro oprane heljde
- kašika koncentrata paradajza
- kašicica aleve paprike
- 3 čena belog luka
- 2 krompira
- kesica krem-supe od pečuraka
- 2 dl pavlake
- so, biber
- veza peršuna
- ljuta papričica, po želji
Priprema:
Pečurke potopite u vodu da nabubre. Skuvajte meso, a odvojeno spremite supu od pečuraka prema uputstvu na kesici. Na maslacu prodinstajte sitno seckan luk, pa dodajte oceđene pečurke. Za vreme dinstanja nalivajte vodom u kojoj se kuvalo meso. Kad omekšaju, dodajte suve šljive isečene načetvoro, griz, koncentrat paradajza, alevu papriku, izdrobljen beli luk, skuvano meso (isecite ga na kockice ili ostavite krupnije komade) i krompir (sečen na kockice). Nalijte supom od pečuraka, posolite, pobiberite i, po želji, ubacite ljutu papričicu. Kuvajte dok krompir ne omekša. Prespite jelo u zemljanu ili vatrostalnu posudu, prelijte pavlakom, pospite seckanim peršunom i zapecite na 180 do 200 stepeni.
PROČITAJTE JOŠ:
Starinski muški recept za najbolje pihtije: dimljene pihtije za tradicionalnu zimsku trpezu (RECEPT)
Izvor: Lepa & Srećna
"IMA 42 GODINE! JOŠ MALO BAKUTA ZA STARAČKI DOM": Glumac "udario“ na Natašu Bekvalac, digla se revolucija na Internetu
ISHITRENO SAM TO NAPISALA, OPROSTITE MI: Milena Radulović o svojoj objavi nakon dve tragedije - Osećam pritisak i strah
KRISTINA ĆUTI, RODITELJI LJUTI! KOD DANETA SA GOLIJE SVE SE PROMENILO: Gorštak otvorio srce - Mnogo mi je krivo
NIJE HTELA DA SE UDA ZA ĐOKOVIĆA NI POSLE 4 GODINE VEZE: Đorđe se oženio, a njegova bivša iznenadila objavom
KOJI SAM ZNAK U HOROSKOPU: Datum rođenja otkriva vaš znak zodijaka