Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Saveti

Kulinarski trikovi: 6 načina kako da iskoristite ostatke namirnica

Autor Aleksandral Jovanovic
Autor Aleksandral Jovanovic

Ako vam je na dnu tegle ostalo malo majoneza, kakao krema ili imate višak hleba ili začina, pogledajte kako da iskoristite namirnice do poslednje kapi ili mrvice.

Izvor: Foto: Profimedia

Verovatno ste i vi bacali tegle iako je u njima ostalo malo majoneza, kakao krema ili prali posude za merenje čak i kada je ostalo malo meda u njima. Pogledajte kako da iskoristite ostatke namirnica.

Majonez

Napravite preliv za salatu u tegli. U teglu u kojoj je ostalo malo majoneza sipajte malo maslinovog ulja, dodajte začine poput peršuna, soli, bibera, zatvorite teglu i promućkajte. Dobili ste pikantan sos i iskoristili ostatke majoneza na najbolji način.

Stari hleb

Od starog hleba možete napravite domaće prezle, krutone ili čak i ukusnu pitu. 

VIŠE: 3 korisna saveta za duži vek namirnica u kuhinji

Kakao krem

Na dnu tegle vam je ostalo sasvim malo kakao krema - i za to postoji rešenje. Sipajte u teglu toplo mleko, zatvorite teglu, promućkajte dobro, a zatim uživajte u ukusnom toplom napitku.

Lepljive supstance

Kada merite lepljive supstance poput meda, melase ili kukuruznog sirupa, desi se da u posudi za merenje ostane malo supstance. Zato je najbolje da pre merenja blago nauljite posudu za merenje i med će samo iskliznuti.

VIŠE: 10 stvari koje ne smemo čuvati u frižideru

Sveži biljni začini

Postoji više načina da sačuvate začine koje niste iskoristili. Biljne začine poput peršuna ili bosiljka je najbolje da iskoristite za pripremu pesto sosa. Evo recepta - Pesto sos od bosiljka

Ruzmarin, majčinu dušicu i žalfiju možete iseckati i sa maslinovim uljem sipati u posudice za led. Na taj način ćete uvek imati spremne začine u ulju.

Prezrele banane

Nemojte nikako bacati prezrele banane, napravite od njih ukusan hleb. Prezrele banane su veoma slatke, a mekana tekstura ih čini idealnim za pasiranje.

Izvor: Stvar ukusa

Najbolje iz rubrike

Inicijalizacija u toku...

Popularno

Najnovije