Verovatno ste i vi bacali tegle iako je u njima ostalo malo majoneza, kakao krema ili prali posude za merenje čak i kada je ostalo malo meda u njima. Pogledajte kako da iskoristite ostatke namirnica.

Majonez

Napravite preliv za salatu u tegli. U teglu u kojoj je ostalo malo majoneza sipajte malo maslinovog ulja, dodajte začine poput peršuna, soli, bibera, zatvorite teglu i promućkajte. Dobili ste pikantan sos i iskoristili ostatke majoneza na najbolji način.

Stari hleb

Od starog hleba možete napravite domaće prezle, krutone ili čak i ukusnu pitu. 

VIŠE: 3 korisna saveta za duži vek namirnica u kuhinji

Kakao krem

Na dnu tegle vam je ostalo sasvim malo kakao krema - i za to postoji rešenje. Sipajte u teglu toplo mleko, zatvorite teglu, promućkajte dobro, a zatim uživajte u ukusnom toplom napitku.

Lepljive supstance

Kada merite lepljive supstance poput meda, melase ili kukuruznog sirupa, desi se da u posudi za merenje ostane malo supstance. Zato je najbolje da pre merenja blago nauljite posudu za merenje i med će samo iskliznuti.

VIŠE: 10 stvari koje ne smemo čuvati u frižideru

Sveži biljni začini

Postoji više načina da sačuvate začine koje niste iskoristili. Biljne začine poput peršuna ili bosiljka je najbolje da iskoristite za pripremu pesto sosa. Evo recepta - Pesto sos od bosiljka

Ruzmarin, majčinu dušicu i žalfiju možete iseckati i sa maslinovim uljem sipati u posudice za led. Na taj način ćete uvek imati spremne začine u ulju.

Prezrele banane

Nemojte nikako bacati prezrele banane, napravite od njih ukusan hleb. Prezrele banane su veoma slatke, a mekana tekstura ih čini idealnim za pasiranje.

Izvor: Stvar ukusa