Predstavljamo vam šest začina koja obavezno morate nabaviti ili zasaditi u svojoj bašti:
Limun vrbena - ima osvežavajuću citrusnu aromu koja salatama, ribljim specijalitetima i slatkišima daje poseban ukus.
Kari začin - finim ukusom daje poseban pečat sosevima i umacima.
Gljiva biljka - može da se koristi u ishrani kao zamena za pečurke. List se upotrebljava svež kao dodatak salatama, pastama, sosevima u sendvičima i ostalim varivima.
Origano timijan - je tako lepog mirisa da se često dodaje mešavini biljnog čaja. Čini posebnim i jela od povrća i supe.
Tai bosiljak - čini jela slatkasto-ljutim. Ne može da se suši, najbolje je arome kada se koristi svež.
Limun-trava - pre kuvanja presecite je po dužini i lupite o dasku za sečenje da bi se pokrenula citrusna aroma. Dobra je kao začin u salati, čorbi, u marinadi za ribu i divljač.
Pripremila: Dragana Gojković
Izvor: Lisa
"IMA 42 GODINE! JOŠ MALO BAKUTA ZA STARAČKI DOM": Glumac "udario“ na Natašu Bekvalac, digla se revolucija na Internetu
ISHITRENO SAM TO NAPISALA, OPROSTITE MI: Milena Radulović o svojoj objavi nakon dve tragedije - Osećam pritisak i strah
KRISTINA ĆUTI, RODITELJI LJUTI! KOD DANETA SA GOLIJE SVE SE PROMENILO: Gorštak otvorio srce - Mnogo mi je krivo
NIJE HTELA DA SE UDA ZA ĐOKOVIĆA NI POSLE 4 GODINE VEZE: Đorđe se oženio, a njegova bivša iznenadila objavom
KOJI SAM ZNAK U HOROSKOPU: Datum rođenja otkriva vaš znak zodijaka