Sastojci:

  • 500 g oceđenog kiselog mleka
  • 50 g belog sira
  • malo mirođije
  • 2 čena belog luka
  • 1 kašičica suve nane
  • 4 kašike maslinovog ulja
  • malo mlevenih oraha (po želji)

PROČITAJTE JOŠ: RECEPT ZA LAZANJE SA PALAČINKAMA: sasvim drugačije lazanje za porodični ručak (RECEPT + FOTO)

Priprema:

Izgnječiti sir, dodati iseckanu mirođiju i izrendani beli luk i dobro izmešati (ili sjediniti u blenderu). U to dodati gusto kiselo mleko, nanu i maslinovo ulje, pa promešati kašikom. Hajdari dobro rashladiti u frižideru, a na sto izneti posut mlevenim orasima. Njime se može napuniti paradajz ili krastavac isečen na komade i izdubljen.

PROČITAJTE JOŠ: UŽIVAĆETE UZ OVAJ TURSKI SPECIJALITET: ukusne kofte sa rendanim sirom i mlevenim mesom (RECEPT)

Recepte piše: M. Ranisavljević

Izvor: Lepa i Srećna