Sastojci:
- 500 g oceđenog kiselog mleka
- 50 g belog sira
- malo mirođije
- 2 čena belog luka
- 1 kašičica suve nane
- 4 kašike maslinovog ulja
- malo mlevenih oraha (po želji)
PROČITAJTE JOŠ: RECEPT ZA LAZANJE SA PALAČINKAMA: sasvim drugačije lazanje za porodični ručak (RECEPT + FOTO)
Priprema:
Izgnječiti sir, dodati iseckanu mirođiju i izrendani beli luk i dobro izmešati (ili sjediniti u blenderu). U to dodati gusto kiselo mleko, nanu i maslinovo ulje, pa promešati kašikom. Hajdari dobro rashladiti u frižideru, a na sto izneti posut mlevenim orasima. Njime se može napuniti paradajz ili krastavac isečen na komade i izdubljen.
PROČITAJTE JOŠ: UŽIVAĆETE UZ OVAJ TURSKI SPECIJALITET: ukusne kofte sa rendanim sirom i mlevenim mesom (RECEPT)
Recepte piše: M. Ranisavljević
Izvor: Lepa i Srećna
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.