Sastojci:
- 500 g oceđenog kiselog mleka
- 50 g belog sira
- malo mirođije
- 2 čena belog luka
- 1 kašičica suve nane
- 4 kašike maslinovog ulja
- malo mlevenih oraha (po želji)
PROČITAJTE JOŠ: RECEPT ZA LAZANJE SA PALAČINKAMA: sasvim drugačije lazanje za porodični ručak (RECEPT + FOTO)
Priprema:
Izgnječiti sir, dodati iseckanu mirođiju i izrendani beli luk i dobro izmešati (ili sjediniti u blenderu). U to dodati gusto kiselo mleko, nanu i maslinovo ulje, pa promešati kašikom. Hajdari dobro rashladiti u frižideru, a na sto izneti posut mlevenim orasima. Njime se može napuniti paradajz ili krastavac isečen na komade i izdubljen.
PROČITAJTE JOŠ: UŽIVAĆETE UZ OVAJ TURSKI SPECIJALITET: ukusne kofte sa rendanim sirom i mlevenim mesom (RECEPT)
Recepte piše: M. Ranisavljević
Izvor: Lepa i Srećna
"IMA 42 GODINE! JOŠ MALO BAKUTA ZA STARAČKI DOM": Glumac "udario“ na Natašu Bekvalac, digla se revolucija na Internetu
ISHITRENO SAM TO NAPISALA, OPROSTITE MI: Milena Radulović o svojoj objavi nakon dve tragedije - Osećam pritisak i strah
KRISTINA ĆUTI, RODITELJI LJUTI! KOD DANETA SA GOLIJE SVE SE PROMENILO: Gorštak otvorio srce - Mnogo mi je krivo
NIJE HTELA DA SE UDA ZA ĐOKOVIĆA NI POSLE 4 GODINE VEZE: Đorđe se oženio, a njegova bivša iznenadila objavom
KOJI SAM ZNAK U HOROSKOPU: Datum rođenja otkriva vaš znak zodijaka