Lepo rashlađena savršena mešavina povrća sa barenim nautom ili leblebijom biće odličan laki ručak za porodicu i goste!
Sastojci:
- 100 g nauta ili leblebija
- 200 g čeri paradajza
- avokado
- krastavac
- šaka rukole
- šaka zelenih i crnih maslinki
- kruška
- ajzberg salata
- zrna grožđa za ukras
- dresing od meda, susama, nane, limunovog soka i maslinovog ulja
Priprema: Za dresing: iscedite limunov sok, dodajte kašiku meda, 2 kašike maslinovog ulja, 2 kašike proprženog susama, 7-8 listica seckane nane i sve dobro izmešajte viljuškom.
U činiju stavite kuvani naut (kuva se kao pasulj 1,5 sat). Ostale sastojke lepo iseckajte i pomešajte, prelijte dresingom i servirajte.
Recepte piše: Toni Radić, kuvar, nutricionista i lekar prirodne medicine,
ekspert za zdravu i vegetarijansku ishranu