Sastojci za 4 osobe:

  • 1 šargarepa
  • 3 luka
  • 4 juneće šnicle (od po 150 g)
  • 150 g celera
  • 4 kašičice senfa
  • 4 šnite šunke
  • 2 krastavčića
  • 2 kašike putera
  • 1 kašika paradajz-pirea
  • 300 ml crvenog vina
  • 500 ml bujona
  • 1-2 kašičice skroba

Priprema:

Šargarepu, celer i 2 glavice luka isecite na kocke, a preostali luk isecite na režnjeve. Svaku šniclu premažite senfom i na nju stavite parče šunke.

Krastavčiće isecite po dužini, pa zajedno sa lukom ih poređajte u kolonama po mesu. Urolajte šnicel i fikirajt eih čačkalicama ili kuhinjskim koncem. Propržite ih kratko sa svake strane na zagrejanom puteru. Zatim na toj istoj masnoći dinstajte pet minuta povrće, pa dodajte paradajz-pire. Sipajte crveno vino i bujon i ostavite da proključa. Vratite rolnice, pokrijte ih i  pustite da se sve krčka oko 90 minuta.

Izvadite rolnice, a u sos dodajte skrob i još ga malo kuvajte. Rolnice poslužite uz sos i kuvanu boraniju.

Vreme pripreme: 130 minuta

Pripremila: Marija Jakob