Sastojci:

  • 800 g brašna
  • 1 margarin
  • 1 jedna caša jogurta
  • 1 prašak za pecivo
  • 1 zumance
  • 1 celo jaje
  • kašičica soli
  • nemleveni mak i susam za premazivanje

Priprema: Zamesite testo od navedenih sastojaka i razvucite testo na debljinu od 0,5 cm. Premažite prvo jednu stranu sa belancetom pa pospite susamom, a zatim okrenite na drugu stranu i opet premažite belancetom, a pospite makom. Secite na trake pa svaku traku uvrnite u spiralu i ređajte u pleh i pecite 20 minuta na 200 stepeni.

Recepti Sandre Đuretić bili su među najlepšima u Lisinoj akciji "Moj lični kuvar", a objavljeni su u magazinu Lisa 14, u aprilu 2014. godine.

Sandra Đuretić je kuvarica iz Beograda, čija strast za kulinarstvom potiče još od malih nogu. S godinama, strast za kuvanjem joj se sve više uvlačila pod kožu, pa i dan-danas svakodnevno priprema razne poslastice, kako na poslu tako i kod kuće za svoje najmilije.