Sastojci:
- 800 g brašna
- 1 margarin
- 1 jedna caša jogurta
- 1 prašak za pecivo
- 1 zumance
- 1 celo jaje
- kašičica soli
- nemleveni mak i susam za premazivanje
Priprema: Zamesite testo od navedenih sastojaka i razvucite testo na debljinu od 0,5 cm. Premažite prvo jednu stranu sa belancetom pa pospite susamom, a zatim okrenite na drugu stranu i opet premažite belancetom, a pospite makom. Secite na trake pa svaku traku uvrnite u spiralu i ređajte u pleh i pecite 20 minuta na 200 stepeni.
Recepti Sandre Đuretić bili su među najlepšima u Lisinoj akciji "Moj lični kuvar", a objavljeni su u magazinu Lisa 14, u aprilu 2014. godine.
Sandra Đuretić je kuvarica iz Beograda, čija strast za kulinarstvom potiče još od malih nogu. S godinama, strast za kuvanjem joj se sve više uvlačila pod kožu, pa i dan-danas svakodnevno priprema razne poslastice, kako na poslu tako i kod kuće za svoje najmilije.
"IMA 42 GODINE! JOŠ MALO BAKUTA ZA STARAČKI DOM": Glumac "udario“ na Natašu Bekvalac, digla se revolucija na Internetu
ISHITRENO SAM TO NAPISALA, OPROSTITE MI: Milena Radulović o svojoj objavi nakon dve tragedije - Osećam pritisak i strah
KRISTINA ĆUTI, RODITELJI LJUTI! KOD DANETA SA GOLIJE SVE SE PROMENILO: Gorštak otvorio srce - Mnogo mi je krivo
NIJE HTELA DA SE UDA ZA ĐOKOVIĆA NI POSLE 4 GODINE VEZE: Đorđe se oženio, a njegova bivša iznenadila objavom
KOJI SAM ZNAK U HOROSKOPU: Datum rođenja otkriva vaš znak zodijaka