Potrebno je:
- šolja kukuruznog brašna
- šolja pšeničnog brašna
- kesica praška za pecivo
- 3 jajaeta
- ½ šolje ulja
- ½ kg blitve
- 200 g sira ili kajmaka
- so po ukusu
Za ukrašavanje:
- rendani kačkavalj
Priprema:
1. U posudi izmešajte kukuruzno i pšenično brašno, prašak za pecivo, jaja i ulje.
2. Obarite blitvu, ocedite i iseckajte i dodajte u testo zajedno sa izgnječenim sirom. Podmažite pleh, sipajte testo i ispecite u zagrejanoj rerni oko pola sata. Još vruću tortu pospite rendanim kačkavaljem.
Recepte piše: Marija Jakob
"IMA 42 GODINE! JOŠ MALO BAKUTA ZA STARAČKI DOM": Glumac "udario“ na Natašu Bekvalac, digla se revolucija na Internetu
ISHITRENO SAM TO NAPISALA, OPROSTITE MI: Milena Radulović o svojoj objavi nakon dve tragedije - Osećam pritisak i strah
KRISTINA ĆUTI, RODITELJI LJUTI! KOD DANETA SA GOLIJE SVE SE PROMENILO: Gorštak otvorio srce - Mnogo mi je krivo
NIJE HTELA DA SE UDA ZA ĐOKOVIĆA NI POSLE 4 GODINE VEZE: Đorđe se oženio, a njegova bivša iznenadila objavom
KOJI SAM ZNAK U HOROSKOPU: Datum rođenja otkriva vaš znak zodijaka