Potrebno je:

  • 1 oslić (ili druga bela riba)
  • plodovi mora po želji (nekoliko škampa, 1 mala lignja, 10 dagnji ili zamrznuto pakovanje plodova mora)
  • 3 kašike maslinovog ulja
  • 2 čena belog luka
  • peršun
  • crni biber
  • pola čaše belog vina
  • so
  • 400 g špageta

    Priprema:

    Špagete skuvajte u slanoj vodi. Ribu skuvajte odvojeno. Beli luk i pešun naseckajte. Plodove mora (oprane i očišćene) propržite na maslinovom ulju sa belim vinom, dodajte beli luk i peršun i po potrebi so. Za vreme kuvanja dodajte malo vode u kojoj su se kuvale špagete, a pred kraj i malo bibera. 

    Špagete procedite i stavite u posudu u kojoj ste ih kuvali, dodajte plodove mora, dobro promešajte i zagrevajte nekoliko trenutaka na jakoj vatri uz mešanje. Špagete sa plodovima mora stavite u činiju, na vrh dodajte komade ribe i pažljivo promešajte. Posle ovog obroka i raspoloženje će vam biti bolje!

    Pripremila: Vesna Stanimirović