Sastojci:

  • 400 g špageta
  • so
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 3 jajeta 
  • 75 g parmezana
  • biber 
  • 100 pančete 
  • čen belog luka 
  • 25 g parmezana

Priprema

Špagete skuvajte u posoljenoj vodi uz dodatak kašike ulja. Jaja umutite u činiji, dodajte rendani parmezan, so i biber. Slaninu isecite na komadiće. U dubljem tiganju zagrejte kašiku ulja. Pančetu hrskavo propržite. Beli luk sitno iseckajtei i dodajte jelu. Špagete dobro ocedite i odmah dodajte preko pančete. Brzo sve zajedno pomešajte. Dodajte umućena jaja, promešajte dobro, začinite solju i biberom i pospite parmezanom. Služite dok je još toplo.

Savet: Uz ovo jelo dobro ide salata od paradajza i krastavaca.

Recepte piše: Marija Jakob