Sastojci:
- 500 g svežih njoka
- 400 g očišćenih repova morskih kozica
- 3 paradajza
- 1,5 dl suvog belog vina
- glavica crvenog luka
- čen belog luka
- kašičica mediteranske mešavine začina
- ekstra devičansko maslinovo ulje
- so
Priprema:
Opran paradajz isecite na kockice, očišćen luk naseckajte. U tiganj na 2-3 kašike ugrejanog maslinovog ulja stavite luk, paradajz, izgnječen beli luk, mešavinu začina,i pržite na laganoj vatri 2-3 minuta. Ulijte belo vino, posolite i kuvajte 5-6 minuta. Potom u tiganj dodajte repove kozica, a u lonac s vrelom i posoljenom vodom dodajte njoke i sve zajedno kuvajte dok njoke ne isplivaju na površinu. Posle 2-3 minuta kuvane njoke ocedite i dodajte u tiganj sa sosom, pa sve sastojke izmešajte.
Recepte piše: Milja Lukić
"IMA 42 GODINE! JOŠ MALO BAKUTA ZA STARAČKI DOM": Glumac "udario“ na Natašu Bekvalac, digla se revolucija na Internetu
ISHITRENO SAM TO NAPISALA, OPROSTITE MI: Milena Radulović o svojoj objavi nakon dve tragedije - Osećam pritisak i strah
KRISTINA ĆUTI, RODITELJI LJUTI! KOD DANETA SA GOLIJE SVE SE PROMENILO: Gorštak otvorio srce - Mnogo mi je krivo
NIJE HTELA DA SE UDA ZA ĐOKOVIĆA NI POSLE 4 GODINE VEZE: Đorđe se oženio, a njegova bivša iznenadila objavom
KOJI SAM ZNAK U HOROSKOPU: Datum rođenja otkriva vaš znak zodijaka