Sastojci:

  • 500 g svežih njoka
  • 400 g očišćenih repova morskih kozica
  • 3 paradajza
  • 1,5 dl suvog belog vina
  • glavica crvenog luka
  • čen belog luka
  • kašičica mediteranske mešavine začina
  • ekstra devičansko maslinovo ulje
  • so

    Priprema:

    Opran paradajz isecite na kockice, očišćen luk naseckajte. U tiganj na 2-3 kašike ugrejanog maslinovog ulja stavite luk, paradajz, izgnječen beli luk, mešavinu začina,i pržite na laganoj vatri 2-3 minuta. Ulijte belo vino, posolite i kuvajte 5-6 minuta. Potom u tiganj dodajte repove kozica, a u lonac s vrelom i posoljenom vodom dodajte njoke i sve zajedno kuvajte dok njoke ne isplivaju na površinu. Posle 2-3 minuta kuvane njoke ocedite i dodajte u tiganj sa sosom, pa sve sastojke izmešajte.

    Recepte piše: Milja Lukić